Coronavirus - România: 18982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cel mai consumat drog în Europa: Peste 19 milioane de adulţi l-au încercat

Thursday, 04 June 2015, 22:52 Sursă: REALITATEA.NET

Drogurile ilicite în Europa sunt de asemenea mult mai puternice și au un grad mai mare de puritate, avertizează raportul.

Anul trecut, două noi droguri au fost detectate în UE pe săptămână, crescând la 450 numărul total al substanțelor care sunt monitorizate de agenție.

"Complexitatea problemei drogurilor este acum mult mai mare, multe dintre substanțe fiind necunoscute utilizatorilor în urmă cu două decenii", a afirmat Joao Goulao, din consiliul de management al agenției europene, conform Agerpres.

Centrului European de Monitorizare a Drogurilor a anunțat că aproximativ 19,3 milioane de adulți au afirmat că au folosit canabis anul trecut. În timp ce, în ultimul deceniu, folosirea canabisului a scăzut în Germania, Spania și Marea Britanie, ea a crescut în Bulgaria, Franța, Danemarca, Finlanda, Suedia și Norvegia.

Agenția a mai notat că, pentru prima dată, mai puține persoane intră în programe de tratament pentru abuz de heroină — 23.000 în 2013, comparativ cu 59.000 în 2007—, iar cantitatea de heroină confiscată în UE în 2013 (5,6 tone) a fost la jumătate față de cea înregistrată în 2002 (10 tone).


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL