Coronavirus - România: 5202 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cadru medical: "Nu exista teste în spitalele din Capitală, ce sa mai vorbim de provincie"

Monday, 16 March 2020, 05:23 Sursă: Realitatea.NET

Silvia Costinean, medic la Secția de Terapie Intensivă pentru nou-născuți din cadrul Spitalului „Marie Curie” din Capitală a publicat o postare tulburatoare pe Facebook prin care se plange ca nu ar exista destule teste de coronavirus in spitalele din tara, dar si de alte probleme.

"Sunteți liberi sa ma acuzați ca induc panica și alte tâmpenii.

Dar, exista mărturii serioase despre minciunile pe care ni le servesc autoritățile și marii specialiști.
Nu știți ce se întâmpla cu adevărat in spitale.
In primul rând, nu exista teste. In spitale mari din Bucuresti, ce sa mai vorbim de provincie.
Vor veni pacienți infectati care nu vor putea fi testați, deci diagnosticați. Se vor agrava, nu vor putea fi transferați, vor muri fără diagnostic.
Personalul este expus, pentru ca nu exista echipamente de protectie. Nici personalul nu va putea fi testat.
De la cel mai înalt nivel li s-a spus medicilor de terapie intensiva, celor incluși in așa zisele TI pentru COVID, ca nu e nevoie de acele echipamente, ca e suficientă masca chirurgicală.
Masca aceea e buna pentru iesit pe strada - chiar dacă vi se spune contrariul, sunteți mințiți- nu pentru cazurile in care ai contact prelungit cu pacienții infectati!
Deși medicii italieni au avertizat ca este CONTRAINDICATA ventilația non- invazivă, pentru ca in final tot ajungi sa intubezi pacientul și, practic, nu faci decat sa agravezi lucrurile, întârziind sa aplici ventilația eficientă, apoi, chiar faci rău, pentru ca prin aplicarea de presiuni pozitive in nazofaringe împingi toată încărcătura virală in plămâni, deci agravezi inflamația interstitiala pulmonara (acelasi lucru valabil și pentru nebulizare), deși toți doctorii interesați am postat peste tot avertizarea asta, pacientul de care se știe ca este grav, cel de la Bals, fostul polițist care a mințit, este pe non-invaziv!
De asemenea, sunt pacienți gravi, cu context epidemiologic clar, unul venit pe 6 martie din spital de la Milano, unde era internat pentru patologie oncologica, altul venit din Londra, cu comorbidități, intubați, cu radiografii sugestive pt ARDS, sunt declarați COVID- negativi și transferați din Bals in alte secții de terapie intensiva. Primul a decedat intre timp, soția lui e in carantina, dar el a fost declarat negativ.
Cel de-al doilea, de asemenea declarat COVID-negativ, are trecut in diagnostic “pozitiv pentru coronavirus comunitar”.
De când se testează pentru coronavirus comunitar? Ce este coronavirus comunitar?
Suspiciunile sunt întemeiate - context epidemiologic, insuficienta respiratorie severa - cum oare ii iese coronavirus, dar alt tip? Ce coincidenta!
Ambii au fost admiși prin transfer intr-o alta secție de TI, unde personalul nu are echipamente de protecție. Unde nu au teste! Nici măcar pentru personal.
Nu se fac teste pentru personalul care a avut contact cu pacienții confirmați și declarați pozitiv.
Nu testam, nu raportam! Asta este deviza lor!
Oficial, personalul este lăsat sa fie expus la infectie, pentru ca asta au declarat in ședințe, ca nu e nevoie de echipament de protectie.
Se întreabă retoric medicii anestezisti “unde ești, tu, domnule profesor Tulbure, pentru ca tu nu ai fi lăsat sa se întâmple asta!”
Când se vor aduna morții, cu sutele, cu miile, NU vor mai putea ascunde adevarul!", scrie cadrul medical pe FACEBOOK.
 

Ministrul propus al Sănătăţii, Victor Costache, a declarat sâmbătă, în cadrul audierilor care au avut loc la Parlament, că la nivel naţional există pentru depistarea coronavirusului 10.000 de teste Real Time PCR şi 50.000 de teste rapide în depozitele UNIFARM, conform Agerpres.

"Trăim vremuri care nu au mai existat nici în România, nici în Europa, nici în lume şi trebuie să avem grijă ca procedurile să nu ne omoare înaintea virusului. (...) În momentul de faţă, la nivel naţional, avem peste 10.000 de tip Real Time PCR iar în paralel avem teste rapide. Numai în depozitele UNIFARM sunt 50.000 de teste rapide. (...) Mai fiabile sunt testele de tip Real Time PCR, numai că acestea se realizează la indicaţiile epidemiologice strict. (...) În momentul de faţă se face Real Time PCR în Bucureşti, la \"Victor Babeş\", \"Matei Balş\", Spitalul Militar Central, am deschis un centru în plus la ANSVSA şi la Institutul \"Cantacuzino\". În plus, există trei centre private. La nivel naţional avem la Iaşi, Craiova, Constanţa, Cluj, Timişoara", a spus Costache.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL