Coronavirus - România: 28582 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Anchetă epidemiologică la Spitalul Orăşenesc Panciu. O femeie ”plimbată” prin spitale a fost testată cu COVID-19

Tuesday, 02 June 2020, 19:45 Sursă: Realitatea.NET

“A fost demarată o anchetă epidemiologică la Spitalul Orăşenesc Panciu, începând cu data de 1 iunie, când s-a luat act de confirmarea cazului de COVID-19 şi s-a constatat că pacientul a fost internat în spital. Ca urmare a situaţiei create, s-a decis recoltarea probelor biologice de la nouă angajaţi din cadrul spitalului Panciu. Investigaţia epidemiologică este în curs de desfăşurare şi urmează să stabilească condiţiile în care pacientul a fost internat în spitalul Panciu şi, de asemenea, dacă a fost respectat protocolul de internare”, a declarat directorul adjunct al DSP Vrancea.

Potrivit Janinei Lazăr, în paralel s-a declanşat o anchetă epidemiologică şi la locul de muncă al femeii, pentru a stabili dacă există contacţi.

Managerul Spitalului Orăşenesc Panciu susţine că internarea femeii s-a făcut cu avizul medicului de gardă şi că aceasta nu prezenta simptome specifice SARS-CoV-2 la momentul în care s-a prezentat la camera de gardă.

“Toţi cei care se prezintă la spital sunt potenţiali infectaţi. Pacienta a făcut triajul epidemiologic, i s-a luat temperatura, medicul de gardă care a investigat-o i-a recomandat să facă o rază, după care a recomandat internarea pacientei. Pacienta nu prezenta simptome specifice SARS-CoV-2. Din ce am înţeles, femeia a fost internată cu diagnosticul de ‘pneumonie interstiţială’, iar pe perioada internării medicul curant a decis să fie transferată la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) ‘Sf. Pantelimon’ Focşani, probabil pentru că nu a răspuns la tratament. Ulterior a fost transferată la Spitalul Municipal Adjud, unde a şi fost testată”, a declarat Silviu Tacu pentru Agerpres.

Acesta susţine că şi-ar dori testarea întregului personal din spital, dar protocoalele nu permit acest lucru.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL