Coronavirus - România: 5202 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

9 drumuri sunt închise din cauza ninsorii - Condiții de iarnă

Tuesday, 24 March 2020, 07:09 Sursă: Realitatea.NET


Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, se circulă în condiții de iarnă pe multe artere rutiere din țară, în mai multe județe care se află sub cod portocaliu și galben de ninsori și viscol. În județul Olt, 9 drumuri județene sunt închise din cauza ninsorii.

Mașini înzăpezite, drumuri aproape imposibil de deszăpezit din cauza vântului puternic și sute de gospodării fără energie electrică, acestea sunt cele mai mari probleme pe care vremea rea le-a creat în județul Dolj, în ultimele ore, relateaza realitateadecraiova.net. 

Sunt sute de persoane, în județ, care au petrecut noaptea în frig din cauza întreruperii energiei electrice ca urmare a  defecțiunilor apărute la rețea din cauza viscolului. Cei care au sesizat acest aspect dețin sisteme de încălzire care funcționeaza pe bază de energie electrică.

Nici șoferii nu au fost scutiți de probleme, aceștia reclamând faptul că și de această dată autoritățile au fost prinse nepregătite. Nu s-a intervenit la timp cu utilajele și, astfel, mai multe mașini au rămas blocate în zăpadă. Drumuri blocate sunt la Drănic și Robănești, Segarcea, Apele Vii – Leu, Cârcea-Coșoveni.

„Se intervine acolo unde sunt semnalate probleme. Pe judetean DJ 561A, Calopăr, sunt două tracăre care lucrează, echipaj de poliție și se încearcă să facă un culoar pentru a fi deblocat drumul, dar bate vântul foarte tare”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Dolj, Tania Vîlceanu.

Un alt doljean a sesizat faptul că și la ieșire din Craiova spre localitatea Mischii sunt mașini înzăpezite.

Județul Dolj se află, de duminică seara, sub cod portocaliu de viscol și ninsori.

De asemenea, în județul Olt, pe DN 65 Jitaru-Valea Mare, este depusă zăpadă pe partea carosabilă, însă se acționează cu material antiderapant.

În județul Constanța, din cauza vântului puternic, sunt oprite manevrele în toate porturile.

În cursul nopții, pe sensul către Pitești al autostrăzii A1 București-Pitești, la kilometrul 53, în zona localității Corbii Mari, județul Dâmbovița, un ansamblu rutier a ieșit în decor, blocând banda de urgență și banda nr.1. Evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale. Circulația se desfășoară pe banda numărul doi. Se estimează ca circulația să fie reluată, în condiții normale, în 45-60 de minute.

Având în vederea atenționările meteorologice de vreme nefavorabilă, valabile până miercuri dimineață, recomandăm conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, adaptată condițiilor unui carosabil umed, alunecos sau acoperit cu zăpadă, să folosească în mod corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire și să păstreze o distanţă suficient de mare între autovehicule, pentru a putea opri în siguranţă.

în contextul atenționărilor meteorologice cod portocaliu și galben de ninsori abundente, viscol și intensificări ale vântului, ce sunt în vigoare până la data de 25 martie, ora 10:00, în județul Teleorman, DN 65 A este închis pe raza comunei Scrioaștea. De asemenea, DN 65 A este închis și între localitățile Turnu Măgurele-Roșiori, tot din cauza ninsorii depuse pe carosabil.

 

În plus,  alte două drumuri județene sunt blocate din cauza vremii nefavorabile, respectiv DJ 612 A Roșiori-Balta Albă și DJ 504 Alexandria-Cernetu.

Se acționează cu material antiderapant.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL