Iată care este lista cu 8 lucruri care sunt necesare la pescuit:
1. Scule și accesorii de pescuit
Fără scule de calitate și accesorii potrivite, degeaba mai mergi la pescuit. În cazul pescuitului de plăcere nu este nevoie de scule de marcă, însă pentru pescuitul profesional ar fi necesar un set complet de scule de pescuit profesionale, care necesită și o anumită sumă de bani. Investiția în pescuit merită, pentru că aduce și mari satisfacții.
De obicei, pentru pescuit, bărbații trebuie să fie pe fază toată ziua, de asta au nevoie și de un scaun pescuit. Relaxarea, plimbările în aer liber sunt adesea intercalate cu pescuitul. Acest stil de viață iubit de pescari oferă și satisfacții – prinderea peștilor – dar și beneficii – veselie, entuziasm, răbdare, eliminarea stresului, formarea personalității și a caracterului, ca spirit liber.
2. Dispozitiv Firestarter
Uneori este posibil să ai nevoie de un foc pentru a te încălzi, pentru a găti sau pentru a ține departe de tine un animal sălbatic, care apare în zona în care te-ai dus la pescuit. În Deltă de pildă, unii pescari au fost în locuri izolate, pe anumite canale și au văzut cu ochii lor vulpi și porci mistreți în căutare de hrană.
Dispozitivul Firestarter este foarte util și pentru aprins focul în orice condiții meteo și pentru supraviețuire. Poți folosi chibrituri sau o brichetă, dar dacă nu le ai la îndemână, cu acest dispozitiv poți fi sigur că vei avea capacitatea de a face un foc la momentul și locul potrivit.
3. Un cuțit, o hartă și o busolă
Aceste obiecte sunt utile în sălbăticie, mai ales dacă te-ai rătăcit și ai diferite chestii de tăiat. Cuțitul trebuie să fie foarte bine ascuțit și rezistent, pentru a putea tăia cu el aproape orice. Harta și busola te ajută să navighezi în siguranță. De exemplu, pe canalele Deltei Dunării, sunt șanse să te rătăcești, dacă nu cunoști foarte bine zona. Prin urmare, ai nevoie de navigator GPS sau de o hartă.
4. O lanternă
Oriunde pleci într-o călătorie, ai nevoie și de o lanternă. Cel mai bine este să alegi un echipament cu lanterne led profesionale, care sunt utile la cort, în orice drumeție, la munte, la mare, în Deltă la pescuit.
5. Un purificator de apă, portabil
Apa este esențială pentru hidratarea corpului și trebuie să bei cel puțin 1 l pe zi. Un dispozitiv de filtrare a apei, portabil, de dimensiuni mici, îți este de folos, pentru că îl vei lua cu tine în excursie sau drumeție și îl vei folosi atunci când ești nevoit să cauți surse de apă în sălbăticie; apa pe care o vei bea trebuie filtrată pentru a nu te îmbolnăvi. Purificatorul portabil poate fi din ABS, prevăzut cu filtru cu membrană sterilă și poate fi folosit pentru apa din râuri, lacuri, bălți.
6. Îmbrăcăminte adecvată
Fii atent ce îmbrăcăminte alegi pentru pescuit, pentru că trebuie să fii pregătit și pentru vreme caldă și pentru cel mai rău scenariu. Toamna sunt și zile când temperaturile scad și ai nevoie de haine mai groase. În ceea ce privește nopțile, acestea sunt cam reci pentru dormitul la cort (trebuie neapărat și un sac de dormit).
7. Mâncare neperisabilă
Pentru a fi sigur că vei avea mereu ceva să-ți potolească foamea, chiar și atunci când nu ai prins nimic, ia cu tine și câteva alimente neperisabile. Le poți consuma chiar și atunci când ai prins pește și ți-e foame, dar mai durează până ce faci un foc pentru a-l prăji.
8. Trusă de prim ajutor
Indiferent unde pleci, la pescuit sau într-o excursie, ia cu tine și trusa de bază de prim ajutor. Întotdeauna trebuie să ai cu tine în rucsac câteva lucruri generale de prim ajutor, care îți folosesc dacă te rănești și sângerezi. Ia cu tine și un antibiotic sau un antiinflamator, pentru că în cazul în care te înțeapă o insectă (un bondar), zona se poate inflama și infecta și ai nevoie de medicamente. Înțepăturile de bondari în Deltă sunt foarte rele, deci ar trebui să eviți pe cât posibil aceste insecte.