Satul cu cele mai scăzute temperaturi. Cum se descurcă localnicii și ce susțin aceștia

 

Satul cu cele mai mici temperaturi de pe glob se află în Oimiakon, Siberia. Aici, în luna ianuarie, temperaturile medii sunt de -50 de grade Celsius, iar genele localnicilor îngheață la câteva momente după ce ajung afară.

Satul izolat din Siberia Oimiakon este cunoscut ca fiind una dintre cele mai friguroase aşezări permanente din lume. Staţia meteorologică oficială de la ''polul frigului'' a înregistrat recent -59 de grade Celsius, însă localnicii susţin că mercurul din termometrele proprii a ajuns şi la -67 de grade Celsius. Un locuitor din Oimiakon a declarat că informaţiile oficiale nu prezintă întregul adevăr.

La finalul anului 2017, în localitate a fost instalat un termometru digital care recent a redat temperatura şocantă de -62 de grade Celsius. Când a atins această temperatură, termometrul s-a stricat.

Potrivit descopera.ro, în anul 1933, a fost înregistrată o temperatură record de -67,7 grade Celsius în Oimiakon, fiind considerată cea mai scăzută temperatură din emisfera nordică.

Printre principalele probleme ale locuitorilor se numără şi îngheţarea cernelii din pix, a ochelarilor şi pierderea energiei din baterii. Astfel că localnicii îşi lasă maşinile aprinse pe întreaga durată a zilei. De asemenea, terenul extrem de îngheţat face ca înhumarea să fie o adevărată provocare, aşadar anterior îngropării este aprins un foc imens pentru dezgheţarea terenului.

Cu toate acestea, cele mai mici temperaturi sunt înregistrate în Antarctica, dar în acele zone nu există aşezări umane permanente.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?