Fostul secund al lui Dragnea vrea instituirea unei zile naţionale pentru a face oamenii fericiţi

 
Fostul secund al lui Dragnea vrea instituirea unei zile naţionale pentru a face oamenii fericiţi
Fostul secund al lui Dragnea vrea instituirea unei zile naţionale pentru a face oamenii fericiţi

Senatorul PSD Nicolae Bădălău a depus la Senat o propunere legislativă prin care cere instituirea Zilei Dăruirii pe 25 septembrie, parlamentarul aducând ca argument principal un citat din Blaise Pascal: “Plăcerea oamenilor cu adevărat mari e să facă oamenii fericiţi”.În expunerea de motive a propunerii legislative care a fost depusă în procedură de urgenţă, senatorul PSD spune că dăruirea este, înainte de toate, “un act profund şi personal”, izvorât dintr-o nevoie umană de a fi “mai bun” şi “generos”.

“Dăruirea este, înainte de toate, un act profund şi personal, izvorât dintr-o nevoie umană, aceea de a fi mai bun, generos: de a oferi celuilalt, de a te simţi împlinit, de a-i contamina pe alţii de bucuria vieţii. A dărui din inimă, a participa la ceva anume, a ajuta pe cineva, a face un bine cuiva, poate însemna şi a simţi că faci parte dintr-o comunitate pe care vrei să o faci un loc mai bun şi mai frumos, a contribui la o activitate nobilă, valoroasă. Această nevoie este înrădăcinată în fiecare dintre noi”, argumentează Bădălău.


Potrivit mediafax.ro, pe plan international, a fost lansată în Statele Unite ale Americii, în anul 2012, GivingTuesday. Această zi creează o mişcare care reuneşte ONG-uri, instituţii publice, companii şi oameni pentru a încuraja implicarea în comunitate.

Propunerea legislativă a fost înregistrată la Senat pentru dezbatere şi nu a mai fost semnată de alţi parlamentari.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?