Cum te păcăleşti când cumperi carne din supermarket. Secretul şocant al comercianţilor

 
Cum te păcăleşti când cumperi carne din supermarket. Secetul şocant al comercianţilor
Cum te păcăleşti când cumperi carne din supermarket. Secetul şocant al comercianţilor

Se apropie sărbătorile şi achiziţionarea câtorva kilograme de carne proaspătă poate fi una din cele mai dificile sarcini. Cu toate că autorităţile cresc numărul controalelor în pieţe şi magazine, comercianţii se depăşesc în inventarea tehnicilor prin care să ascundă provenienţa sau termenul de valabilitate al cărnii.

Reguli de care trebuie ţinut cont atunci când cumpăraţi carne:

Carnea de pasăre

Carnea şi produsele de pasăre ar trebui să se simtă reci la atingere. Nu cumpăraţi produse care nu au fost depozitate la temperaturi corespunzătoare, scrie dougthecook.com, citat de exquis. Culoarea pielii de curcan Raw este alb-crem. Culoarea de sub piele ar trebui să fie rozalie.

Produsele cu piele trebuie să fie curăţate de pene, os, cartilaje, tendoane şi vânătăi.

Alegeţi pachetele care sunt înfăşurate strâns şi care nu au perforări. Asiguraţi-vă că ambalajele nu conţin lichid excesiv, ceea ce poate indica o fluctuaţie de temperatură sau o depozitare îndelungată.

Carnea de vită

Alegeţi carnea de vită de o culoare roşu purpuriu. Roşu purpuriu este tipic cărnii de vită ambalată în vid. Odată expusă la oxigen, carnea de vită va căpăta o culoare roşu aprins. Carnea de vită trece printr-o serie de modificări de culoare în timpul perioadei de valabilitate. Aceste schimbări sunt normale.

Dacă este vineţie, de nuanţă gri ori de culoare închisă, evitaţi să o achiziţionaţi. De asemenea, evită carnea cu grăsime îngălbenită. Carnea nu trebuie să se lipească de degete când e pipăită. Carnea în care intră degetele, care e moale, e de proastă calitate.

Carnea de vită tocată poate fi de un roşu aprins la suprafaţă, unde este expusă la oxigen, în timp ce interiorul rămâne roşu purpuriu. După o expunere prelungită la oxigen, aceasta capătă o tentă maro.

Carnea de porc

Alegeţi bucăţi de carne de porc de culoare roz, ferme la atingere, tari, cu fibrele dense, cu grăsime albă sau roz-alb. Mare atenţie şi la miros, acesta fiind unul din principalii indicatori.

Este indicat să nu cumpăraţi niciodată carne condimentată sau marinată, acesta fiind modul în care unii comercianţi ascund mirosul cărnii de proastă calitate sau chiar alterată.

În cazul produsului care provine de la porci tineri, carnea este roz-albicioasă şi are o consistenţă moale, în timp ce la porcii bătrani, carnea este de o culoare ceva mai închisă.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Tiberiu
08 Dec 11:59
"Cum te păcăleşti când cumperi carne din supermarket. Secretul şocant al comercianţilor".
Deci, cum ma pacalesc cand cumpar carne din supermarket? Ca din articol nu rezulta. Sa nu mai cumpar de-acolo? Da' de unde sa cumpar domnule "1 COMENTARIU"? Ca ma duc sa cumpar de-acolo. S-apoi, care-i secretul ala "socant" al comerciantilor? Sa ma duc sa le dau cu "secretul" in cap.
Articol de "trei lulele, trei surcele" scris ca sa iasa banii! Sau sponsorizat de vreo asociatie de vegani.
Răspunde
0 0
NICOLAE OPREA DIN BURIAS/ILFOV
07 Dec 09:48
CE MAI CRIMINALI SANT CEI DE LA ABATORUL ASA ZIS ,,PERIS,, ACESTIA PUN ANGAJATI SA TRANSEZE PORCI DECEDATI SI II TRIMIT PE PIATA SA FIE CONSUMATI DE ROMANI. ACESTI PORCI POT FIINFECTATI CU DIVERSEBOLI.INCHIDETI ACEASTA SURSA DE IMBOLNAVIRE A POPULATIEI DIN PIETE SI MAGAZINE.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?