Avertismentul specialiștilor în resurse umane: Nu mai e coadă la uşă, ca pe vremuri

 
Concedieri masive
Concedieri masive

Avertismentul specialiștilor în resurse umane: Nu mai e coadă la uşă, ca pe vremuri 

Avertismentul specialiștilor în resurse umane!Companiile ar trebui să acorde o atenţie mai mare angajaţilor care dau semne că vor să părăsească organizaţia, pentru că nu mai există suficient de multă forţă de muncă disponibilă, iar fluctuaţia de personal este îngrijorătoare în unele sectoare. 

Aceasta a fost doar una dintre concluziile la care au ajuns specialiştii în resurse umane prezenţi  la cea de-a XII-a ediţie a ZF HR Conference.

„Cauzele care au dus la deficitul de personal stau în faptul că ani de zile angajaţii nu au fost trataţi cum trebuie. Mulţi directori de HR spuneau că dacă un angajat pleacă, va veni altul în locul său, însă a venit momentul în care nu mai e coadă la uşă“, a spus prof. dr. Lavinia Raşcă, profesor de strategie şi antreprenoriat în cadrul şcolii de afaceri ASEBUSS.

„România este pe locul trei în ceea ce priveşte deficitul de personal (72%), pe locul doi Taiwan (73%) şi pe trei Japonia (89%), conform unui studiu al Manpower.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?