Viktor Orban, pentru a patra oară premier

 
Viktor Orban, pentru a patra oară premier
Viktor Orban, pentru a patra oară premier

Viktor Orban, a primit, joi, vot favorabil din partea Parlamentului de la Budapesta pentru a ocupa, pentru a patra oară, funcţia de prim-ministru al Ungariei, după ce coaliţia condusă de Fidesz a câştigat alegerile parlamentare din luna aprilie.Viktor Orban a primit vot favorabil din partea a 134 de parlamentari, în timp ce doar 28 s-au opus realegerii sale. Imediat după vot, Orban a depus jurământul, fiind pentru a patra oară când obţine un mandat de premier al Ungariei. În discrusul de inaugurare, Viktor Orban a afirmat că ”era democraţiilor liberale s-a încheiat”.

”În locul democraţiilor liberale care au eşuat, vom construi o democraţie creştină a secolului XXI care să garanteze demnitatea umană, libertatea şi securitatea, care protejează egalitatea, modelul familiei tradiţionale şi cultura noastră creştină şi care să ofere naţiunii noastre şansa de a supravieţui şi a prospera”, a declarat prim-ministrul Ungariei.

”Ştiu că mulţi vor considera acest obiectiv imposibil, însă cred că Ungaria poate fi până în 2030 în primele cinci ţări europene în privinţa standardelor de viaţă”, a adăugat Viktor Orban.

Alianţa de guvernământ Fidesz - Partidul Popular Creştin Democrat (KDNP) a câştigat alegerile parlamentare din Ungaria desfăşurate la data de 8 aprilie, câştigând 133 din cele 199 de locuri din Parlament.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?