Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Noi scumpiri și disponibilizări la stat

Tuesday, 06 August 2019, 09:56 Sursă: REALITATEA.NET

De la 1 septembrie, băuturile răcoritoare cu conținut de 5-8 g zaharuri/ 100 de ml. vor fi taxate cu 0,8 lei/litru, iar cele cu conținut de peste 8 grame zaharuri - 1 leu/litru.

"În Uniunea Europeană, 52% din populația adultă este în prezent supraponderală, iar din această proporție 17% suferă de obezitate. Epidemia de obezitate constituie o povară imensă asupra sistemelor de sănătate, obezitatea reprezentând, în prezent, unul din principalii factori responsabili de morbiditate la nivel mondial. De asemenea, se relevă cifre îngrijorătoare şi în cazul obezităţii infantile, cu repercursiuni importante asupra sănătăţii viitorului adult", așa motivează Finanțele introducerea taxei pe zahăr.


Tot de la 1 septemtembrie, acciza la țigarete crește de de la 483,74 lei/1.000 țigarete - la 503,97 lei/1.000 de țigarete

Iată cum morivează Finanțele această măsură:

"Pentru a fi evitată declanșarea acțiunii în constatarea neîndeplinirii obligațiilor (infringement) împotriva țării noastre, legislația națională, respectiv Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, trebuie modificată astfel încât să fie conformă cu reglementările Uniunii Europene în domeniul accizelor.

Guvernul intenționează să reducă numărul secretarilor de stat și să blochează angajările în administrație.

Ministerul de Finanțe mai propune includerea în baza de calcul al contribuţiilor sociale obligatorii (CAS, CASS și CAM), a biletelor de valoare sub forma tichetelor cadou acordate potrivit legii, în cazul persoanelor fizice care realizează venituri din salarii sau asimilate salariilor, pentru alte situații decât decât cele cu ocazia Paştelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului şi a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum şi cele oferite salariatelor cu ocazia zilei de 8 martie. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri