Cursa pentru Cotroceni, ceasul al XII-lea

Friday, 22 November 2019, 07:27, Sursă: Realitatea.NET

Candidaţii rămaşi în cursa pentru Cotroceni au mai puţin de 24 de ore la dispoziţie ca să îi convingă pe români că merită să conducă ţara. Campania electorală se încheie sâmbătă dimineaţa. Legea nu îi iartă pe cei care se abat de la regulile stabilite.

Adaugă părerea ta

  Campania electorală pentru alegerile prezidențiale se încheie sâmbătă dimineaţă, iar continuarea propagandei electorale constituie contravenție și se sancționează cu amendă.

Legea îi sancţionează şi pe cei care în ziua votării îi sfătuiesc pe alegători la sediul secțiilor de votare să voteze sau să nu voteze un anumit candidat". Cei care se fac vinovaţi de aceste fapte riscă amenzi cuprinse între 1.500 lei şi 4.500 lei.

Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze un anumit candidat se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni, la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Cu închisoare de la 6 luni, la 3 ani vor fi pedepsiţi cei care votează fără a avea acest drept, cei care votează de două sau mai multe ori, precum şi cei care introduc în urnă mai multe buletine de vot decât are dreptul un alegător.

Votul trebuie să fie secret, daca această regulă este încălcată Violarea prin orice mijloace a secretului votului se pedepseşte cu amendă. Dacă fapta este comisă de un membru al biroului electoral al secţiei de votare, pedeapsa va fi închisoare de la 6 luni, la 3 ani sau amendă

În ziua votului, membrii birourilor electorale ale secțiilor de votare, persoanele însărcinate cu paza, persoanele acreditate nu au voie să poarte insigne ori alte însemne de propagandă electorală. Pentru această faptă, amenda este cuprinsă între 1.000 și 2.500 de lei.

9Falsificarea înscrisurilor de la birourile electorale se pedepseşte cu închisoarea de la 1 la 5 ani. Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi înscrierea în copia de pe lista electorală permanentă ori de pe lista electorală complementară a unor persoane care nu figurează în această listă.

Comentarii Existente
2019-11-22 10:31:54
Constantin Gadea

ORICE OM, NORMAL LA MINTE, ISI IUBESTE NEAMUL SI TARA. Ca urmare, cei cu drept de vot, avem obigatia morala sa ne prezentam cu totii la urne, daca nu suntem impiedicati de situatii majore. Mergem sa ne alegem PRESEDINTELE, dintre Iohannis si Dancila, cu gandul la neam si la tara, cu gandul la viitorul nostru, la viitorul copiilor, al nepotilor si al tuturor urmasilor nostrii. Iesim cu totii la vot, chiar daca vremea este rea, ca sa punem capat razboiului romano-roman, ca sa gasim o solutie buna pentru toti. Daca ies putini la vot, castiga Viorica Dancila, iar daca ies foarte multi sa voteze, va fi ales ca PRESEDINTE cel dorit cu adevarat de popor.

2019-11-22 10:32:51
Constantin Gadea

FOARTE IMPORTANT PENTRU ROMANIA. 1) Este foarte important, atat pentru Romania cat si pentru cetatenii ei, sa existe o buna intelegere intre GUVERN si PRESEDINTELE ales al tarii. Aceasta necesara colaborare poate fi asigurata numai daca il alegem pe Iohannis. Daca o alegem pe Dancila, razboiul romano-roman va continua. 2). Este foarte important, pentru tara si popor, sa ramanem in UE si liderii tarilor din spatial euroatlantic sa aiba incredere in conducatorii Romaniei. Stim bine insa, ca niciun lider occidental nu are incredere in Viorica Dancila; au insa o mare incredere in Iohannis. 3). Este mai mult decat necesar ca Presedintele, ca reprezentant al Romaniei, sa vorbeasca cursiv cel putin o limba de circulatie globala; Klaus vorbeste mai multe si Vioric niciuna. Din 1), 2) si 3) rezulta ca, cei care ne iubim neamul si tara, trebuie sa mergem cu totii, duminica 24 noiembrie, la vot si sa-l alegem pe IOHANNIS.

Alte articole din: Ultimele Stiri