Inconștiență criminală a părinților. Un copil de trei ani din Dolj a murit pentru că nu a fost dus la doctor

Friday, 24 January 2020, 18:16 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Bunica îl plânge pe copil: ”Dimineața îl așteptam pe ușă. Și el avea o viteză boc cu ușa... mama, mama, vino încoa la mama mâncați-aș gura ta...”

Copilul, în vârstă de trei ani, și-a pierdut cunoștința, iar tatăl a sunat la 112. Inițial a venit o ambulanță de la Spitalul Brabova, apoi un echipaj SMURD. Băiețelul a fost resuscitat de ambele echipe medicale. Era însă în stop cardio-respirator și nu a putut fi salvat. Bunicii spun că nu înțeleg ce i s-a întâmplat.

”Nu a fost copilul meu bolnav, nici răceala asta, inimioara asta să se oprească așa. Nu știu ce avea, mama-sa țipa, mami e moale, David e moale de tot. Cum mai e moale?”, povestește bunica.
”Ei au încercat.... o oră și jumătate, da. Au încercat oamenii. Dacă nu s-a putut, au zis că a făcut stop din ăla cardiorespirator, nu știu”, a spus bunicul.

Copilul a fost la medicul de familie în decembrie și a primit trimitere la spital, dar mama nu l-a dus.

Era răcit foarte rău. Suspectam un astm bronșic, bronsolită, bronșită. Cineva trebuia să pună un diagnostic. I-am zis că sunt anumite spray-uri pentru copil, noi nu putem să dăm decât la recomandarea specialistului. Trebuie să fie investigat copilașul...
A zis că nu vrea să se ducă la spital. Motivul nu mai ea știe de ce...”, a declarat Adriana Florea – medic de familie.


Mama l-a tratat acasă, iar după câteva zile i-a spus doctoriței că băiețelul se simte mai bine. Ieri însă copilul s-a simțit rău, iar mama i-a dat antibiotic, fără consult medical.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri