Angajații Hidroserv Porțile de Fier au intrat luni în grevă japoneză

Monday, 04 November 2019, 12:50, Sursă: REALITATEA.NET

Angajații Hidroserv Porțile de Fier au intrat luni în grevă japoneză. La protest participă 150 de angajați, nemulțumiți de salarii și de faptul că sunt nevoiți să își cumpere singuri cele necesare pentru muncă.

Adaugă părerea ta

Peste 200 de salariați ai HIDROSERV Porțile de Fier, cei care asigura mentenanța instalațiilor celei mai mari hidrocentrale din România, sunt din această dimineață, în grevă japoneză. Anunțul a fost făcut de Sindicatul Porțile de Fier, din cadrul Federației Naționale Mine Energie, membru al CNS Cartel Alfa.

Liderul de sindicat avertizează asupra faptului că dezinteresul față de salariați poate duce la punerea în pericol a instalațiilor, iar dezastrul provocat în vara anului trecut, când transformatorului unui hidroagregat a luat foc, se poate repeta oricând.

„Am ales această formă de protest pentru că, spre deosebire de factorii de decizie din Hidroserv, Hidroelectrica și din Ministerul Energiei și Guvern, suntem conștienti de importanța menținerii în siguranță a instalațiilor  din centralele de la Porțile de Fier I și II, ca fiind cea mai importantă componentă a Sistemului Energetic Național”, precizează Cristinel Popescu – Președinte Sindicat „Porțile de Fier”, vicepreședinte FNME și vicepreședinte CNS Cartel ALFA Filiala Mehedinți.

Urmărește mai multe declarații incendiare pe Realitatea de Mehedinți.