Semi-centenar în sectorul 5. Primăria a dat 700.000 de euro pentru o petrecere

Sunday, 16 September 2018, 20:13, Sursă: REALITATEA.NET

În sectorul 5, unde două școli sunt închise, iar un bloc a ars din temelii, primarul a sărbătorit, duminică, 50 de ani de la prima atestare documentară a zonei. Evenimentul a atras o serie de critici vehemente, mai ales în mediul online, după ce s-a aflat că a costat 700.000 de euro. Nici prezentatorul său, solistul formației Holograf, Dan Bittman, n-a scăpat de acuzații, pentru că l-ar fi lăudat pe edil în discursul lui.

Adaugă părerea ta

Jurnaliștii de la recorder.ro susțin că primăria a alocat din bugetul local 700.000 de euro pentru un ”bâlci politic cu muzică de fanfară și fasole cu ciolan”.

Edilul din sectorul 5, Daniel Florea, a petrecut alături de localnici cu ocazia împlinirii a 50 de ani de... sector 5. A știut cum să îi facă fericiți pe oameni - le-a adus muzică și le-a oferit gratuită mâncare: fasole cu ciolan.

Ce uită primarul să spună e că sectorul pe care îl administrează are cei mai mulți asistați sociali, două școli închise pentru că nu au fost reabilitate la timp, iar un bloc a ars din temelii acum două săptămâni. Edilul a avut, însă, grijă să aibă lângă el oameni care îl susțin.

Bittman, aspru criticat pentru că l-ar fi lăudat pe primar

Cel care a prezentat toți invitații și a întreținut atmosfera a fost artistul Dan Bittman, criticat dur ulterior pentru că l-a lăudat pe edil. 

”Doamnelor şi domnilor, în aplauzele dumneavoastră, vreau să-l invit în scenă, pe domnul primar al sectorului 5, domnul Daniel Florea!”, și-a început artistul discursul.

Ulterior, după ce mai multe cadre didactice din sector au urcat pe scenă vorbind apreciativ despre școlile sau grădinițele din care fac parte, Bittman i s-a adresat, de pe scenă, edilului Daniel Florea: ”Domnule primar, dar văd că merge bine treaba aici, în sectorul 5. Extraordinar, toată lumea e fericită...”, a afirmat acesta.

După altă intervenție a primarului și a unora dintre cei prezenți, care au lăudat sectorul 5, solistul a mai spus: ”Văd că toată lumea e fericită, bucuroasă şi asta înseamnă că domnul primar face o treabă foarte bună. Felicitări!”.

Zeci de persoane au lăsat, duminică, mesaje acuzatoare la adresa lui Dan Bittman pe pagina de Facebook a acestuia.

”Vai, ce frummy aţi prezentat dumneavoastră evenimentul organizat de primăria Sectorului 5. Vi se pare că e minunat în sector? Vi se pare minunată sărăcia din Ferentari? Vai, dar oare câte pacheţele ar fi putut cumpăra primăria din banii pe care vi i-a dat dumneavoastră să ridicaţi un monument, aşa, din vorbe primarului? Să vă fie ruşine!“, a scris, pe Facebook, o activistă pentru drepturile omului, cu numele de utilizator Zamfi Irina.     

Bittman i-a răspuns, tot pe Facebook, dar nu mult mai târziu și-a șters comentariul:

”Mi se pare că exageraţi şi că ar trebui să intraţi în pământ de ruşine atunci când, fără să mă cunoaşteţi, vă permiteţi să mă jigniţi atât pe mine cât şi pe toţi cei care au participat la eveniment. V-aţi obişnuit în România că toţi trebuie să trăim şi să gândim după placul unei majorităţi bolnave, ei bine, eu nu fac parte din majoritatea dvs. şi mă mândresc cu asta, puteţi să scuipaţi, să vă urâţi, să vă jigniţi între voi cât doriţi, menirea mea a fost şi va fi alta pe acest pământ şi sunt tare bucuros că nu fac parte din ea”, i-a scris artistul.

Activista a completat: ”Adevăraţii asistaţi social ai României: oamenii celebri, plătiţi din fonduri publice, să preamărească politicienii. E mândru! Hai, bravo, şi eu aş fi dacă mi-ar căda aşa purcoi de bani doar ca să mănânc rahat pe o scenă”.

Bittman, după scandalul petrecerii din sectorul 5: N-am elogiat pe nimeni. Nu trebuie să justific