Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Secția specială care "fură" dosarele de la DNA face BLAT cu infractorii. Cazul Hrebenciuc

Monday, 13 May 2019, 11:27 Sursă: REALITATEA.NET

Secția de investigare a infracțiunilor magistraților (SIIJ), condusă încă de Gheorghe Stan, proaspăt trimis de PSD la Curtea Constituțională, a retras luni apelul în dosarul de corupție în care Viorel Hrebenciuc fusese condamnat la doi ani de închisoare în primă instanță.

Este o decizie fără precedent, iar retragerea apelului e irevocabilă și îi favorizează pe cei inculpați în dosar. Cererea reiese dintr-un document depus azi la Înalta Curte și prezentat de G4media.

Ce înseamnă că SIIJ a retras apelul în dosarul Hrebenciuc-Chiuariu. Procesul continuă pentru trafic de influență în cazul lui Viorel Hrebenciuc întrucât el a făcut apel față de decizia de condamnare de la fond de 2 ani cu executare, au explicat avocatii inculpaților din acest dosar.

Deci chiar dacă SIIJ a retras apelul, procesul față de Hrebenciuc continuă pe apelul inculpatului care speră să fie achitat sau să obțină o condamnare mai mică. În schimb, procesul nu mai continuă față de Tudor Chiuariu, întrucât fostul ministru al Justiției a fost achitat la fond, SIIJ a retras apelul față de decizia de achitare, iar el în mod evident nu formulase apel.

În primă instanță, Hrebenciuc fusese condamnat la 2 ani de închisoare cu executare. Dacă va rămâne cu această condamnare, din acești doi ani, lui i se va scădea perioada petrecută în arest preventiv și arest la domiciliu. Potrivit surselor G4Media.ro, Hrebenciuc ar mai avea de făcut o lună de închisoare, maxim două.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL