Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

S-a descoperit secretul fericirii. Trebuie să faci aceste şase lucruri!

Tuesday, 25 April 2017, 22:35 Sursă: REALITATEA.NET

A trăi hyggee înseamnă a te simţi confortabil, mulţumit şi fericit fără să faci lucruri spetaculoase. Poate să fie acea ceaşcă de cafea pe care o serveşti în tihnă dimineaţă sau o seară minunată petrecută alături de prieteni dragi fără gadgeturi precum telefoane/laptopuri sau televizoare. Bucuria de a trăi în prezent şi a te bucura de tot ceea ce îţi oferă o zi obişnuită, asta înseamnă a trăi hygge, iar danezii susţin că acesta este secretul fericirii.

Cum poţi aplică acest secret în viaţă de zi cu zi?

1. Investeşte în lumânări

Fie că aprinzi o lumânare parfumată când îţi bei ceaşcă de ceai/cafea de la micul dejun, fie alături de o cină pe care o serveşti cu familia/prietenii, acest obicei are un efect terapeutic foarte puternic. Danezii folosesc acest obicei şi investesc în lumânări pentru a crea o atmosferă caldă şi primitoare.

2. Trebuie să ai mereu în casă băuturi calde

Nimic nu este mai liniştitor în serile reci de iarnă decât să te cuibăreşti sub o pătură moale cu o cană din ceai, cafea, vin fiert sau ciocolată caldă. De aceea, trebuie să ai mereu în casă toate aceste ingrediente care te ajută să te bucuri de ele în singurătate sau alături de prieteni dragi/familie.

3. Invită prietenii la tine!

Comunicarea cu prietenii dragi este un element important pentru o viaţă împlinită. În serile de iarnă invită prieteni dragi la tine, gătiţi o masă simplă şi bucuraţi-vă împreună de o conversaţie plăcută! Băuturile calde, lumina lumânărilor, o muzică bună sunt doar câteva dintre secretele danezilor pentru a fi fericiţi.

Nu deschide televizorul şi lasă telefonul deoparte! Vorbiţi despre orice şi trăiţi/bucuraţi-va de prezent şi de lucrurile simple!

4. Atmosfera relaxată şi caldă contează foarte mult

Păturile groase care te învăluie în serile răcoroase de iarnă, băuturile calde care îţi dau o stare de bine, precum şi un pulover gros colorat sau o pereche de păpucei în care te simţi comodă sunt elemente pe care adesea le ignorăm, dar ele au o importantă crucială asupra psihicului nostru. Creează o ambianţa relaxată şi bucură-te de liniştea care te înconjoară!

5. O viaţă agitată este una foarte obositoare şi deloc fericită

Toată această atmosfera îmbie la visare şi relaxare, precum şi la bucuria de a te opri din toată alergătură cu care suntem obişnuiţi zi de zi. Dacă îţi permiţi să nu te gândeşti la nimic şi pur şi simplu să te bucuri de viaţă, întreagă lume ţi se va părea un loc mai bun. Adu liniştea şi calmul în viaţă ta pentru a te deconecta şi a trăi în prezent.

6. Găteşte împreună cu prietenii

Uită de supermarket şi toate acele gustări nesănătoase! Găteşte alături de prieteni o masă hrănitoare, simplă şi cu ingrediente sănătoase, bucurându-va împreună de întregul proces. Alături deun pahar de vin fiert sau o ciocolată caldă, serile tale vor deveni mai frumoase.

Nu agitaţia sau lucrurile inedite sunt cele care îţi aduc fericire, ci ea se ascunde în lucrurile mărunte! Trebuie doar să te bucuri de ele!

Sursa: eva.ro


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL