Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Managerul Spitalului din Piatra Neamț, despre situația secției de terapie intensiva: Șapte paturi de ATI vor fi la etajul 4

Wednesday, 18 November 2020, 16:05 Sursă: Realitatea.net

„Am identificat spațiul unde va funcționa temporar secția de terapie și anestezie intensivă. Este vorba de etajul 4 la spitalul nou, în secția de ginecologie. Sper că deja am intrat într-o linie dreaptă”, a afirmat, astăzi, Cristina Atănăsoaie Iacob.
 
Întrebată unde va face primele investiții, noul manager a răspuns: „Fără îndoială aici, pentru că trebuie să mai îmbunătățim un pic aspectul și am primit deocamdată acordul verbal al ISU. Să vedem dacă până mâine obținem și un aviz pentru a ne putea muta. Etajul 4 a fost renovat acum 9 sau 10 ani la cele mai înalte standarde. Secția ATI se poate muta imediat ce avem avizele necesare”.
 
Conform acesteia, aparatura medicală necesară există. Deocamdată, la etajul 4 vor fi șapte paturi, iar la parter se va lucra „pe zona de suspecți”: „adică ei vor sta cazați temporar, li se va face testul pentru Sars-Cov-2 și după aceea vom încerca să îi trimitem către alte spitale”.
 
Întrebată, de asemenea, cât este de stresant pentru un medic să vină la muncă și să știe că nu are terapie intensivă, noul manager a răspuns: „Nu știu dacă v-aș putea explica. Eu nu am fost niciodată în situația asta și sper să nici nu ajung eu, ca medic”.
 
Vă reamintim că fostul manager al SJU Piatra-Neamţ, Lucian Micu, și-a anunțatd emisia din funcție la începutul acestei săptămâni. Anuntul a fost făcut pe o rețea de socializare și vine ca urmare a controverselor legate de tragedia de sâmbătă.
 

Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL