Halucinant! Ce poză şi-a pus un român în CV. Reacţia angajatorului e fabuloasă!

Thursday, 20 August 2015, 12:19, Sursă: REALITATEA.NET

Românii nu ştiu să se promoveze şi îşi anulează singuri şansele de angajare, încă dinainte de a se prezenta la interviuri. CV-uri cu fotografii în costume de baie sau de la nuntă, plus calităţi şi aptitudini pe care nu le pot demonstra, îi scot din start din cursa pentru un loc de muncă.

Adaugă părerea ta

Companiile de recrutare anunţă un număr mare de locuri de muncă în această perioada şi o paleta variată de opţiuni pentru cei aflaţi în căutarea unui job. Paradoxal însă, în contextul în care numărul şomerilor din România nu este deloc unul mic, recrutorii găsesc cu greu angajaţi cu care să ocupe poziţiile deschise, fie din cauza dezinteresului acestora, fie pe fondul prezentării ruşinoase de care dau unii dintre candidaţi dovadă.

În faza analizei CV-urilor cu care candidaţii aplică pentru locurile de muncă disponibile, companiile de recrutare observă o serie de greşeli pe care aplicanţii le fac, multe dintre ele traducându-se prin nepăsare şi lipsă de interes. De exemplu, completarea imaginii din profilul CV-ului cu fotografii în costume de baie sau cu imagini de la nuntă.

"Primim poze de CV în costume de baie sau CV-uri completate cu fotografii de la nuntă. Poţi fi un candidat frumos şi vrei să ne arăţi asta, dar fotografia de la nuntă nu are ce caută într-un CV. Mai mult, până la urmă nu ştiu pe cine trebuie să angajez, pe tine sau pe soţ?", a povestit într-un interviu acordat WALL-STREET.RO Cristina Săvuică, şefa Lugera, una dintre cele mai mari companii de recrutare de pe piaţă din România.