Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Caz dramatic la Constanţa: 70 de migranţi sirieni si irakieni, la un pas de moarte

Saturday, 28 February 2015, 14:35 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit reprezentantilor Garzii de Coasta, politistii de frontiera constanteni au observat, vineri noapte, prin sistemul de supraveghere SCOMAR, o nava suspecta care se deplasa spre tarmul romanesc, la aproximativ zece mile marine de Capul Tuzla, scrie Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Garzii de Coasta, Marius Niculescu, a precizat ca la fata locului au fost trimise doua nave ale Garzii de Coasta, iar politistii de frontiera au constatat ca era vorba despre o ambarcatiune tip pescador, in lungime de aproximativ 20 de metri lungime, pe care se aflau 70 de persoane - copii, femei si barbati, care nu vorbeau limba romana.

Pentru ca la acel moment conditiile meteorologice erau nefavorabile, cu vant puternic si mare agitata in larg, dar si din cauza numarului prea mare de persoane de pe ambarcatiune, improprie transportului, politistii de frontiera au declansat procedurile specifice pentru o salvare pe mare. Ulterior, la actiunea de salvare, coordonata de lucratorii Centrului Maritim de Coordonareal Autoritatii Navale Romane, a participat si o ambarcatiune a Agentiei Romane de Salvare a Vietii Omenesti pe Mare. Ambarcatiunea suspecta si-a continuat calatoria, fiind escortata de navele Garzii de Coasta si a acostat in siguranta in Portul Constanta, sambata dimineata.

Din primele verificari a reiesit ca pescadorul plecase de pe coasta Turciei, avand la bord sapte copii, intre care un bebelus de numai cinci luni, 20 de femei si 43 de barbati, majoritatea cetateni sirieni si irakieni.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL