Experții din industria frumuseții vin cu o serie de dezvăluiri și recomandări importante pentru întreținerea podoabei capilare astfel încât să eviți degradarea aceseia și să fii nevoit să apelezi la foarfece.
Potrivit lor, este bine ca spălarea părului să nu fie efectuată zilnic, chiar dacă folosești produse de îngrijire. De cele mai multe ori, aceștia recomand curățarea săptămânală sau cel mult de două ori pe săptămână. În acest fel se evită problemele majore.
De asemenea, experții au dezvăluit care sunt sunt semnele ce arată că procesul este prea frecvent. În cazul în care faci acest lucru prea des s-ar putea să te confrunți cu un păr uscat și fragil. Un alt simptom este faptul că se rupe des.
Mai mult, un scalp uscat, iritat sau mâncărimea arată că speli părul la un interval mult prea des. Mai mult decât atât, un scalp uscat poate duce la accentuarea căderii părului. La polul opus, nespălarea suficientă poate duce la alte necazuri.
În astfel de situații, pot apărea probleme cu dermatita seboreică și mătreața. Mâncărimea, iritarea sau infectarea pielii scalpului apar atunci când o persoană își curăță podoaba capilară după o perioadă destul de lungă.
În plus, stiliștii sunt de părere că frecvența curățării părului cu șampon depinde foarte mult de tipul părului. O persoană care are părul drept îl va curăța mai des decât una care are părul creț. Părul drept permite răspândirea uleiului acumulat la rădăcina firului.
În cazul părului creț sau ondulat sebumul capilar se întinde mai greu pe firul de păr până la vârf. Se recomandă să nu se spele părul în fiecare zi pentru a evita deteriorarea și ruperea firelor de păr.
„Părul produce un ulei natural numit sebum, iar șamponul este un emulgator care captează și reține excesul de ulei, murdărie și reziduuri de produse, pe care apoi le clătești pentru a curăța părul”, susține Angela Lamb, relatează Adevărul.