O cometă otrăvitoare se îndreaptă către Pământ

 
Foto: dailymail.co.uk
Foto: dailymail.co.uk
O cometă care aruncă în aer gaz otrăvitor se îndreaptă ameninţător către Terra. Cometa Lulin, străluceşte foarte puternic, are o culoare verde deschis şi va putea fi vizibilă cu ochiul liber. Lulin a fost descoperită acum un an, şi va intra în sistemul nostru solar pentru prima dată.

Cometa Lulin se va apropia cel mai mult de Pământ pe 24 februarie, când va trece la o distanţă de 62 de milioane de kilometri de Pământ.

Culoarea verde a cometei provine de la masa uriaşă de gaz care o înconjoară, creând o atmosferă de dimensiunile planetei Jupiter. Jeturile  eliberate de nucleul cometei conţin cianogen, un gaz otrăvitor descoperit la mai multe planete, şi carbon diatomic. 

Ambele gaze capătă o strălucire verde atunci când sunt luminate de razele soarelui. 

O imagine spectaculoasă a cometei Lulin a fost surprinsă acum câteva zile de un astronom amator în Arizona.

''Cometa se va apropia cel mai mult de Pământ pe 24 februarie. Pentru a putea fi văzută este necesar un cer întunecat, dar chiar şi în aceste condiţii, nimeni nu poate şti sigur. Cu toate acestea, având în vedere că este prima oară când Lulin intră în sistemul nostru solar şi este expusă luminii, sunt posibile unele surprize'', a precizat un reprezentant al NASA.

Cometa a fost observată pentru prima oară în 2007, de un student de 19 ani, la observatorul Lulin din Taiwan.


 
Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?