Vicepremierul Ungariei instigă la DESTRĂMAREA României

 

Vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, a pledat vineri la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad pentru obţinerea autonomiei de către maghiarii din afara graniţelor, susţinând că fiecare comunitate de maghiari trebuie să-şi elaboreze conceptul de autonomie care i se potriveşte, iar Ungaria îl va sprijini.

'Cert este faptul că fiecare parte a naţiunii trebuie să îşi elaboreze un concept de autonomie care să i se muleze perfect şi Ungaria, statul ungar, va sprijini conceptul de autonomie elaborat de naţiunea respectivă. Da, vom sprijini cu toate puterile acest concept de autonomie, putem arăta pildă în Uniunea Europeană şi putem spune că există deja exemple în UE pentru un anumit concept de autonomie şi, dacă există precedent, se poate şi pentru noi', a afirmat Semjen Zsolt, potrivit Jurnalul.ro.

Vicepremierul ungar a spus că chestiunea autonomiei reprezintă 'punctul nevralgic în ceea ce priveşte ţările urmaşe, succesoare' şi a susţinut că autonomia nu este o descoperire maghiară sau o cerere extremă, ci un drept uman, chiar 'regina drepturilor omului'.

'Este important să spunem că Ungaria niciodată nu a cerut, niciodată nu a solicitat, nu a vrut ceva pentru care să nu existe precedent în UE. Aşadar, autonomia nu este o descoperire maghiară, nu este o solicitare maghiară extremă, aşa cum se spune în politica internă românească, ci autonomia este, de fapt, un drept uman la nivelul comunităţii. Se spune că este regina drepturilor omului', a spus Semjen Zsolt, citat de Agerpres.

La fel ca şi în anii precedenţi, el a http://admin.realitatea.net/add_news.php#susţinut că în ţările în care se înfăptuieşte autonomia 'acest lucru este spre binele naţiunii minoritare şi majoritare laolaltă' şi a adăugat că maghiarii nu sunt cetăţeni de gradul doi şi trebuie să spună că autonomia li se cuvine, aşa cum li se cuvine şi altor cetăţeni ai UE.

'Fiecare naţiune, ea însăşi, trebuie să îşi elaboreze propriul concept de autonomie. Cei din Voivodina, autonomia din Voivodina, cei din Ucraina Subcarpatică trebuie să procedeze la fel, ardelenii la fel - autonomie teritorială pentru maghiarii în bloc în secuime şi autonomie culturală pentru Partium şi pentru celelalte comunităţi de maghiari în diaspora', a afirmat vicepremierul Ungariei.

Vicepremierul Ungariei a afirmat că pentru obţinerea autonomiei este nevoie, printre altele, de acceptarea de către majoritate, iar în România majoritatea deocamdată respinge această solicitare.

'Această autonomie se va realiza dacă avem o masă critică. Dacă în cazul catalanilor a fost nevoie de 100 de ani şi noi vom avea nevoie de o fărâmă de timp pentru a o obţine', a spus Semjen Zsolt.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
AKbar
27 Jul 19:28
A urmat la microfon vicepremierul Semjen, care a spus: „Fiecare comunitate naţională are dreptul să-şi folosească în mod liber propriile simboluri. Nu există în uniunea europeană nici un precedent ca acest drept să fie îngrădit. În Ungaria, românii folosesc în mod liber ce simboluri vor şi le arborează după pofta inimii. Maghiarii din Ardeal trebuie să-şi definească singuri conceptele autonomiei, iar Ungaria va sprijini întru totul ceea ce ei doresc şi hotărăsc”.
Răspunde
1 -1
DacoSoul
27 Jul 16:30
No calm mai ungure, ca ne-om enerva iar si agatam opinca romaneasca de parlamentu vost din Budapesta....
Suntem buni la asta ...
Sa vezi ce te-om invata cum e cu mamaliga exploziva....
Dai drace si continua cu ruperea tarii mele...
Răspunde
0 -3
Florina Tole
26 Jul 22:30
Oferta locuri de munca sigure! Tot mai multi oameni sunt multumiti, pentru ca oferim imediat contract legal si dovada platii! Primele plati au fost trimise! Seriozitatea noastra este absoluta! NU e vorba despre MLM sau despre joc piramidal! Lucrati 3 ore pe zi ca operator online si castigati 300 dolari lunar! Pentru detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: florinatole@yahoo.ro
Răspunde
8 -4
Mitzo-Cotzo
26 Jul 17:13
Ungurii se simt kurzii Uniunii Europene, desi-s diferiti ca neam si limba...

E timpul sa se termine cu Republica Sovietica Maghiara!!!
Răspunde
6 -3
A. Tilla
26 Jul 15:41
Diferenta de sange si rasa noi nu am vrut sa o punem in evidenta. Ungurii si finlandezii nu fac parte din clasele rasei indo-europene (adica, germanici, latini, slavi...). Ei se regasesc in statistici in rasa galbena, clasa mongoloizilor. Probabil, aceasta diferenta este cea care lucreaza "in chimia lucrurilor". Aceasta separare, numita autonomie nu poate decat, mai mult, sa lipseasca de drepturi si avantaje populatia zonala, chiar sa o rupa de celelalte zone in ceea ce priveste viata economica, sociala, financiara, de proiecte europene s.a.m.d. Deci, nu aceasta e cauza, ci un pas catre separarea Ardealului. Cu cat se insista mai mult pe aceasta tema, populatia in cauza va avea mai mult de pierdut decat de castigat... Si asta in cazul in care romanii sunt un popor acceptabil (pana la o limita ! ! ! ), fata de nationalistii germani, francezi, englezi...
Răspunde
8 -5
Să i se dea interdicţie
26 Jul 15:09
Să-i dăm domnului grof , vicepreşedinte, interdicţia permanentă de a intra în România. Hai, că se poate! Şi lui şi altora care promovează iredentismul chiar de pe teritoriul Ţării.
Iar şcolile lor de vară se pot face şi la Balaton. E cald acolo, dar e frumos. Aproape ca la statiunea Lacu Sărat.
Răspunde
3 -3
Nume*
26 Jul 13:08
Pina o sa va gasiti voi autonomia, o s-o descopere rromanasii guvernati de Plagiator si familia lui de Satra, PSD-USD.

S-a saturat tot poporanul sa plateasca biruri ca pe vremea Pasalicului de la Buda, Turcului de la Guvern.Biruri dupa biruri iar in loc... alte taxe! ca sa-l veseleasca nitel pe rroman!!!
Răspunde
8 -5
IDIOTUL ASTA
26 Jul 11:42
... nu vede la doi pasi de el unde se ajunge cand incepi sa schimbi granitele in lumea actuala.
Răspunde
13 -5
ibis
26 Jul 10:52
Pai, nu-i o noutate, daca "gingis han" asta poate veni in Romania pentru a promova si propovadui "destramarea tocmai a ROMANIEI", nici nu e de mirare, insasi clasa politica romaneasca ii canta in struna, politicienii romanii sunt ... cei mai distrugatori si mai mari dusmani ai Romaniei si a celor circa 18 milioane de romani, cat despre parte dintre uingurii din Ungaria care vin aici cu provocari, profita rocmai de "acceptul si ajutorul clasei politice romanesti",
Răspunde
5 -2
IUDA
26 Jul 09:50
NU CRED CA ESTE O NOUTATE.SUUNT VREO 200 ANI DE AFIRMATII.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?