Toader: Justiţia din România NU e de natură să garanteze drepturile şi libertăţile cetăţenilor

 
Toader: Justiţia din România nu e de natură să garanteze drepturile şi libertăţile cetăţenilor
Toader: Justiţia din România nu e de natură să garanteze drepturile şi libertăţile cetăţenilor

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, duminică seara, într-o emisiune TV, că actul de justiţie din România "nu este de natură să garanteze, să apere drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor” şi că ies la suprafaţă ”deficienţe majore” în funcţionarea sistemului judiciar. Procurorul-general, Augustin Lazăr, a criticat, apoi, în termeni duri afirmația lui Toader.”Acum un an şi ceva de zile, când spuneam că justiţia scârţâie din toate încheieturile, unii m-au crezut, alţii probabil că nu m-au crezut, dar între timp cred că lumea începe să vadă faptul că justiţia lui 2018 într-o ţară europeană nu este justiţia aceea de natură să garanteze, să apere drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor”, a declarat, duminică seară, la un post TV, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, notează mediafax.

Ministrul Justiţiei a apreciat că ”lumea începe să vadă” deficienţele din justiţie.


”Suntem în perioada în care ies la suprafaţă deficienţele majore în funcţionarea sistemului judiciar din România. Numai dacă suntem în stadiul de a cunoaşte realitatea, putem lua măsurile necesare pentru îmbunătăţirea situaţiei actului de justiţie”, a conchis Toader.

Nu mult mai târziu, procurorul-general, Augustin Lazăr, a criticat dur declarația ministrului, afirmând că aceasta îl va plasa ”în istoria tristă” a Justiției și a politicii românești.

”Cu acest discurs plin de ofense la adresa magistraturii in general, a Ministerului Public in special, actualul ministru al Justitiei va intra in istoria tristă a Justitiei si a politicii romanesti. Discursul ne arata nivelul la care se afla institutia in holul careia poate fi vazuta zilnic statuia fondatorului Mihail Kogălniceanu, precum si nivelul la care se doreste a fi situata Justitia din Romania! CSM este garantul independentei Justitiei!”, a declarat Augustin Lazăr, pentru REALITATEA TV.

Lazăr, magistraților protestatari: "Independența justiției, o necesitate". Replica lui ToaderAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Daniel
17 Sep 11:36
Il pui pe Dorel la justitiei si darama tot!!
Răspunde
0 0
Si procurorii sunt plătiți de mine ?Atunci..?
17 Sep 10:45
Vai,dle Procuror General,nu vă credeam capabil sa luptati cu securitatea,care a subjugat de ani buni justitia.De ce vreti independența justitiei,va simtiti apăsati de protocoale sau de ce ?Ce ma mira ,că procurorii nu vor niciun control,ca securitaea lui Drăghici prin anii 50 ,care clama „ Ce ne trebuie control,nu avem noi membrii de partid in securitate ?”De-ai zic,ce vă mai trebuie control ,nu aveti procurori inregimentati in democratie si stat de drept ?Pentru ca dl ministru nu a cerut schimbarea Procurorului General ,ci a declansat un control legal.Fiti pe pace,nu a făcut nimic apolitic dl Procuror,de ce protestati judecători dv ?Dl Dănileț, inteleg ,ca e judecător la Cluj ,dar cu largi influente la Bucuresti.Oricum vom reusi,dle ministru,daca nu cedati la santaj ,era sa scriu la hashtagi !
Răspunde
0 0
Henkel
17 Sep 05:54
Corect,foarte bine spus!Gura pacatosului,adevar graieste!Este o justitie "claponizata".aservita "statului parale" si structurilor mafiote!
Răspunde
0 0
Nae
17 Sep 02:27
... ministrul vorbeste strict in numele celor din partidul pe care il reprezinta ! Poolimea isi rezolva problemele cu justitia care este si care a fost creata de onor barlament si politicienii trecuti si actuali !
Răspunde
0 0
Mircea
16 Sep 21:51
Ministrul Toader este un înalt funcționar care cunoaște foarte bine sistemul judiciar .E cutremurător ce spune. Si are dreptate.
Răspunde
0 0
Mihai S
16 Sep 22:26
9 Ministrul Toader este un inalt fuctionar care incalca legea, care nu are moral si care abuzeaza de pozitia primita via CCR care la rindul ei este corupta de puterea politica actuala.
Nu va faceti grija, adevarul vine la lumina.
Adevarul nu este minciuna dumneavoastra.
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?