Subiecte romana Evaluarea Nationala 2017 – Ce au avut de rezolvat elevii si care a fost dificultatea

Subiecte romana evaluarea nationala 2017 – Luni, 19 iunie, au inceput emotiile mari pentru elevii care au absolvit in acest an clasa a 8-a si s-au inscris la Evaluarea Nationala. Prima proba de examen a fost cea de Limba si literatura romana.Subiecte romana evaluarea nationala 2017 - UPATE LIVE TEXT ORA 15:15 - Avem si baremele de corectare

Subiecte mate Evaluare Nationala 2017 – Examenul cel mai temut de toti elevii. Cum au facut fata

 

(w728) <p>barem r

(w728) <p>barem r


AVEM SUBIECTE ROMANA EVALUAREA NATIONALA 2017:

SUBIECTE ROMANA EVALUAREA NATIONALA 2017 - Care au fost cerintele si gradul de dificultate

Subiectul I Citește următorul text:

PLOAIA de Magdan Isanos:

Ploi verzi, de vară, sufletu-mi vrăjiră,
și-n melodia caldă, rămuroasă,
eu auzeam pămîntul cum respiră,
iarba cum crește, noaptea cum se lasă.

Nu era nimic trist, dar solemn,
sufletul lumii închis în lemn,
în flori palide, în hribi și scaieți
revărsa bucuria tainicei vieți.

Cerul pierdut în cețuri îl uitam.
Nu mai eram nici eu decît ram,
decît rădăcină avidă și pace
de ierburi vîscoase, opace...

Însă irizata, subtila apă voioasă
avea licurici, clopoței în plete ;
jumătate din ființa ei luminoasă,
lăsînd să cadă văluri încete,

apărea-n pajiște sau lîngă bălți,
o zînă pe care-o văzusem și-n alte dății.
Numai picături de apă, văpăi
de fosfor era frumusețea-i dintăi.

Sunt ploaia, spunea, sunt ploaia de vară,
voi face să-nverzească pietrele și să răsară
ochii morților în cîmpia cu flori...
Tu m-ai visat, poete, de-atîtea ori.

Cînd vei muri, ai să-mi cunoști puterea,
dizolvantă, murmurătoare.
Oxigen și... H2 - mi se pare,
chicotea lîngă mine tăcerea.

Și-ndată vraja căzu, vraja cea mare,
din care cresc poeme, sființi ireale ;
spațiile fură din nou uscate, goale,
din apus pînă-n soare-răsare.

A. Scrie răspunsul pentru fiecare dintre cerințele de mai jos:

1. Notează câte un sinonim potrivit pentru sensul din text al cuvintelor ”melodia” și ”apărea”.

2. Menționează rolul cratimei în secvența ”și-n alte dăți”.

3. Explică modul de formare a unui cuvânt obținut prin conversiune și a unui cuvânt obținut prin derivare din ultimele trei strofe.

4. Precizează două cuvinte din prima strofă a poeziei care conțint diftong.

5. Numește tipul de rimă din ultima strofă a poeziei și măsura ultimului vers.

6. Transcrie două figuri de stil diferite din poezie, precizând felul lor.


B. Redactează o compunere de minimum 150 de cuvinte, în care să motivezi apartenența la genul liric a poeziei ”Ploaia” de Magda Isanos. În compunerea ta, trebuie: - să precizezi două trăsături ale genului liric; - să prezinți detaliat două trăsături ale genului liric, valorificând textul dat; - să respecți structura specifică tipului de compunere cerut; - să ai obligatoriu numărul minim de cuvinte precizat.


Subiectul al II-lea:

Citește următorul text:

Oamenii nu pot să simtă viteza în mod direct, altfel am fi cu toții amețiți de mișcarea Pământului în spațiu. Prin urmare, cum putem ști ce înseamnă rapid? Cel mai rapid sprinter poate alerga cu o viteză de aproximativ 38 de km/h, aproape de 4000 de ori mai mare decât viteza unui melc, unul dintre cele mai lente animale. Dar această viteză este și de 28 de milioane de ori mai mică decât cea mai mare viteză din Univers - viteza luminii. Așadar, la scară largă, suntem destul de lenți [...] De la apariía cronometrajului electronic în 1968, recordul mondial la proba atletică de 100 de metri la bărbați a coborât cu mai puțin de jumătate de secundă - în special datorită îmbunătățirilor aduse pistei și tehnologiei pantofilor de alergare. La un moment dat, s-a crezut că limita superioară a vitezei de alergare a omului este determinată de forța pe care tendonul cvadricepsului o poate absorbi la fiecare pas fără să se rupă. Acesta ar fi implicat o viteză maximpă de 43,06 de km/h, dar, la Campionatul Mondial de la Berlin din 2009, jamaicanul Usain Bolt a depășit această viteză, atingând 44,72 de km/h. Acum se crede că factorul limitator este rapiditatea cu care se pot contracta fibrele musculare, pentru a propulsa corpul înainte în timpul fracțiunii de secundă în care fiecare picior este în contact cu solul. Încă nu știm dacă antrenamentul sau moștenirea genetică pot îmbunătăți viteza de contracție a mușchilor, dar calculele arată că tendoanele umane pot rezista, teoretic, la viteze de până la 64 de km/h! Cel mai rapid de pe pământ, în revista Terra Magazin sprinter - atlet specializat în alergări de mare viteză cvadriceps - mușchi al piciorului


A. Scrie răspunsul pentru fiecare dintre cerințele de mai jos.

1. Formulează câte un enunț în care să precizezi următoarele aspecte din textul dat: - anul apariției cronometrajului electronic; - campionatul la care s-a stabilit recordul de viteză de 44,72 de km/h.

2. Scrie titlul articolului din care a fost extras fragmentul și denumirea publicației în care a apărut.

3. Menționează genul și cazul substantivelor ”recordul” și ”secundă” din textul dat.

4. Precizează funcția sintactică a cuvintelor ”acum” și ”factorul”, menționând partea de vorbire prin care se exprimă. ”Acum se crede că factorul limitator este rapiditatea”

5. Transcrie propoziția principală și propoziția subordonată din fraza următoare, precizând felul subordonatei: ”Oamenii nu pot să simtă viteza în mod direct”

6. Construiește o frază alcătuită din două propoziții în care să existe o propoziție subordonată atributivă, introdusă prin conjuncția subordonatoare să.


B. Redactează o narațiune de 150/300 de cuvinte, în care să prezinți o întâmplare, reală sau imaginară, petrecută în timpulunei întreceri sportive. În compunerea ta, trebuie:

- să relatezi o întâmplare, respectând succesiunea logică a evenimentelor

- să precizezi două elemente ale contextului spațio-temporal

- să ai conținut adecvat cerinței

- să respecți precizarea referitoare la numărul de cuvinte.SUBIECTE ROMANA EVALUAREA NATIONALA 2017 - Ploaia de Magda Isanos. Subiecte Româna edu.ro. Evaluarea Naţională 2017. Elevii de clasa a VIII- a au avut de demonstrat că poezia "Ploaia", de Magda Isanos, aparţine genului liric.

(w500) ploaia de 

Domol răsună ploaia-n geamuri, 
Cu-același ritm melodic și egal, 
Cu miros cald și umed de pe lanuri;
Cu lungi tristeți de toamnă și caval –
O fină pânză de argint
Se țese luminoasă și lichidă
Din cerul trist și palid spre pământ, 
Învăluindu-l ca-ntr-o crisalidă;
Pe flori înviorate și pe-alei
S-au risipit șirag de nestimate
Atâția stropi nepângăriți și grei, 
Cu străluciri de grele diamante.
Aș vrea aceste lacrimi lucitoare, 
Pășind cu glezne goale prin verdeață, 
Să le culeg în poală răbdătoare
Și-n dar să ți le-aduc de dimineață.

Un alt subiect a constat în descrierea unei întâmplări imaginare sau reale petrecute la o competiţie sportivă.

Primul subiect s-a referit la basm - încadrarea acestuia în genul literar. Un al subiect a constat în întrebări puse după citirea unui text la prima vedere.

Un al subiect a constat în întrebări puse după citirea unui text la prima vedere.

Ploaia de Magda Isanos. Subiectele la ROMÂNĂ edu.ro - Evaluare Naţională 2017: Elevii au avut de tratat genul liric. Profesorii spun că poezia primită de elevii de clasa a VIII-a care susţin Evaluarea Naţională 2017 este una accesibile.


- la subiectul III, elevii au primit un text la prima vedere al poetei Magda Isanos;

- elevii s-au lovit de genul liric la Evaluarea Națională 2017, dar profesorii de specialitate sunt de părere că subiectele sunt accesibile, dacă nu chiar ușoare; Revenim cu amănunte imediat;

- elevii care ies din sălile de examen spun că au avut cele mai mari dificultăți la subiectul al III-lea, adică tocmai cel cu genul liric despre care vorbeam mai sus; 

In curs de actualizare.UPDATE 9.30 Subiecte romana Evaluarea Nationala: elevii au avut de tratat genul liric. Conform profesorilor de specialitate, exerciţiile sunt accesibile.

LIVE TEXT Subiecte romana Evaluarea Nationala

UPDATE ORA 10:30 - In relativ scurta vreme, Ministerul Educatiei va face publice atat subiectele care au fost de rezolvat pentru elevi, cat si baremele de corectare. Pe toate le veti putea vedea AICI.

Subiecte romana Evaluarea Nationala 2017 – In scurt timp vom afisa subiectele integrale pe care elevii care sustin prima proba de la Evaluarea Nationala 2017 le-au avut astazi de rezolvat. Vom analiza si dificultatea subiectelor si vom afisa in cel mai scurt timp si baremele de rezolvare. Realitatea.net va tine la curent, pas cu pas, cu evolutia completa a tuturor probelor de la Evaluarea Nationala 2017.

Subiecte romana Evaluarea Nationala 2017 – Prima proba cu care s-au confruntat cei peste 144.000 de elevi care au absolvit in acest an clasa a 8-a a fost cea de Limba si literatura romana. Examenul are loc in peste 4000 de centre organizate de Ministerul Educatiei Nationale.

Subiecte romana Evaluarea Nationala 2017 – Care sunt noutatile din acest an

Ministerul Educatiei Nationale a anuntat de duminica seara deschiderea unui numar de telefon gratuit la care pot fi anuntate disfunctionalitatile din timpul examenului. Acesta este  0800801100 si va fi disponibil zilnic, pe toata durata desfasurarii examenului, intre orele 8:00 -16:00 (luni-joi) si 8:00-14:00 (vineri), precizeaza Ministerul Educatiei.

Subiecte romana Evaluarea Nationala 2017 – Foarte importanta este si modificarea procentelor ponderii mediei de la Evaluarea Nationala din acest an. Media notelor de la examene va conta in proportie de 80%, iar notele de la clasa, din timpul anului, vor reprezenta doar 20%, in loc de 25% cat a fost in anii precedenti. Media finala conteaza pentru admiterea la liceu.

Subiecte romana Evaluarea NATIONALA 2017 – Tot o modificare foarte importanta este si cea care priveste metodologia de desfasurare a examenului de Evaluarea Nationala dar si a Bacalaureatului care prevedea ca dupa rezolvarea contestatiilor sa se modifice nota doar daca diferenta intre nota initiala si cea de dupa contestatie este de 0.5 puncte. Din acest an nota de dupa contestatie se va putea modifica indiferent de diferenta.

Subiecte romana Evaluarea Nationala 2017 – Calendarul complet

7 - 9 iunie 2017 Inscrierea la evaluarea nationala
9 iunie 2017 Incheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
19 iunie 2017 Limba si literatura romana - proba scrisa
21 iunie 2017 Matematica - proba scrisa
22 iunie 2017 Limba si literatura materna - proba scrisa
26 iunie 2017 Afisarea rezultatelor (pana la ora 16)
26 iunie 2017 Depunerea contestatiilor (orele 16 - 20)
27-29 iunie 2017 Rezolvarea contestatiilor
30 iunie 2017 Afisarea rezultatelor finale dupa contestatii        

Subiecte romana Evaluarea Nationala 2017 - Ce e foarte important atunci cand concepi lucrarea

 • Trebuie sa ai la indemana stilouri sau pixuri cu cerneala albastra, orice alta culoare o sa-ti anuleze lucrarea;
 • Pentru scheme si desene poti folosi numai creion negru;
 • Daca gresesti, vei taia fiecare rand din pasajul gresit cu o linie orizontala;
 • Cel mai important aspect: in timpul examenului NU ai voie sa comunici cu un alt coleg, sa copiezi sau sa transmit materiale care permit copiatul. Daca incalci aceasta regula vei fi eliminat din proba de examen si vei primi nota 1 pe lucrare;
 • Dupa cum bine stii, nu ai voie cu materiale din care sa poti copia cum ar fi: manuale, dictionare sau notite;
 • In sala de examen sunt interzise ghiozdanele, rucsacurile, sacosele sau posetele, prin urmare trebuie sa le lasi in sala de depozitare;
 • Daca vii cu telefonul mobil, il poti tine in sala numai inchis. Castile audio si orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare care permite conectarea la Internet sunt interzise;
 • Toate salile de examen, salile in care se multiplica subiectele sau cele in care se preiau, evalueaza sau se depoziteaza lucrarile scrise vor fi dotate cu camere de luat vederi;
 • Lucrarea ta va fi corectata de catre 2 profesori evaluatori care lucreaza in sali separate. Profesorii sunt selectati din alte unitati scolare decat cele din care provin elevii arondati la centrul respectiv;
 • In cazul in care diferenta dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct, se calculeaza media si se trece pe lucrare ca nota finala, care este calculata ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire, a notelor acordate de cei doi evaluatori.

Subiecte romana Evaluarea Nationala 2017 - Regulamentul de desfasurare 

Subiecte romana Evaluarea naţională 2017. EVALUAREA națională pentru absolvenții clasei a VIII-a se desfășoară în anul școlar 2016-2017 în conformitate cu prevederile Metodologiei de organizare și desfășurare a evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a în anul școlar 2010-2011 aprobată prin Ordinul ministrului educației, cercetării, tineretului și sportului nr. 4801/2010 privind organizarea și desfășurarea evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a în anul școlar 2010-2011.

Programele pentru disciplinele limba și literatura română și matematică, valabile pentru EVALUARE națională pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2016-2017, sunt cele aprobate prin Ordinul ministrului educației naționale nr. 4431/2014 privind organizarea și desfășurarea evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2014–2015.

Subiecte romana Evaluarea naţională 2017. In procesul de evaluare inițială a lucrărilor scrise și de rezolvare a contestațiilor, în cazul în care diferența dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult 0,50 puncte, notele obținute se trec, pe fiecare lucrare în parte, cu cerneală roșie, de către profesorii evaluatori, după ce este verificată concordanța cu borderourile individuale, și se semnează de aceștia. Nota finală se trece pe lucrare, în prezența profesorilor evaluatori, de către președintele comisiei.

Președintele comisiei calculează nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire și semnează.

În cazul în care diferența între notele acordate de cei doi evaluatori este mai mare de 0,50 puncte, lucrarea va fi recorectată de alți doi profesori evaluatori numiți de președintele comisiei.

Subiecte romana Evaluarea naţională 2017. Nota rezultată în urma reevaluării este nota care se trece pe lucrare și reprezintă nota finală. Sub notă semnează cei patru evaluatori și președintele comisiei. Numărul pachetului și numărul de ordine al lucrărilor care necesită a treia evaluare sunt consemnate într-un proces-verbal, semnat de cei amintiți anterior.

Subiecte romana Evaluarea naţională 2017. După încheierea evaluării și deschiderea lucrărilor, președintele comisiei de contestații analizează notele acordate după reevaluare, în comparație cu cele acordate inițial. În situația în care se constată diferențe de notare mai mari de 1 punct, în plus sau în minus, între notele de la EVALUARE inițială și cele de la contestații, președintele comisiei de contestații numește o a treia comisie formată din alți doi profesori cu experiență, alții decât cei care au evaluat inițial lucrările în centrul de contestații. ReEVALUARE se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu strictețe baremul de evaluare și toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota finală a comisiei de contestații.

Subiecte romana Evaluarea naţională 2017. Nota definitivă, acordată în conformitate cu procedura menționată, nu mai poate fi modificată și reprezintă nota obținută de candidat la proba respectivă. Candidații care depun contestații completează și semnează o cerere tipizată în care se menționează faptul că nota inițială se poate modifica, după caz, prin creștere sau descreștere, prin nota acordată la contestații.

Comisiile județene/ comisia municipiului București de organizare a evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a vor/va asigura dotarea cu camere funcționale de supraveghere video și audio a sălilor de clasă din unitățile de învățământ în care se desfășoară probele pentru EVALUARE națională pentru elevii clasei a VIII-a, a sălilor în care se descarcă și se multiplică subiectele, precum și a sălilor în care se preiau, se evaluează și se depozitează lucrările scrise.

Subiecte romana Evaluarea naţională 2017. În vederea asigurării desfășurării corecte a evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, în conformitate cu prevederile reglementărilor în vigoare, comisiile din unitățile de învățământ și comisiile județene/ comisia municipiului București de organizare a evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a verifică, prin sondaj, înregistrările audio-video din sălile de examen, după încheierea probei scrise. În cazul în care, la verificarea prin sondaj, se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă ori în cazul în care există sesizări privitoare la nereguli, fraude sau tentative de fraude, verificarea se face pentru înregistrările din toate sălile de examen din unitatea de învățământ respectivă.

Subiecte romana Evaluarea Naţională 2017. Dacă, în urma verificărilor menționate, se constată existența unor nereguli, fraude sau tentative de fraudă, respectiv nerespectarea reglementărilor în vigoare, comisia din unitatea de învățământ ia măsurile care se impun, în conformitate cu prevederile metodologiei de organizare și desfășurare a evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a, care pot merge până la acordarea notei 1 (unu) pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Subiecte romana Evaluarea Nationala 2017 - Care sunt interdictiile aplicate elevilor in timpul examenului

Se interzice candidaților la EVALUARE națională să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ în acest scop.

Subiecte romana Evaluarea naţională 2017. Candidații care refuză depozitarea obiectelor menționate în sala stabilită de comisie în acest scop nu vor fi primiți în examen.

Se interzice candidaților la EVALUARE națională să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea ori în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Subiecte romana Evaluarea naţională 2017. Se interzice candidaților să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea, sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, telefoane mobile, căști audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/ care permite conectarea la internet/la rețele de socializare, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

Subiecte romana Evaluarea naţională 2017. Se interzice candidaților să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

Încălcarea regulilor menționate la alin. (3)-(5) va fi considerată fraudă/ tentativă de fraudă, iar candidații respectivi vor fi eliminați de la proba respectivă, indiferent dacă materialele/ obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise/ ciornele/ foile din lucrările scrise.

Candidații eliminați de la o probă pentru fraudă sau tentativă de fraudă vor primi nota 1 (unu) pe lucrarea scrisă.

Evaluare naţională 2017.  După parcurgerea pașilor menționați, candidații vor semna un proces-verbal în care se regăsesc prevederile și mențiunea că știu că nerespectarea are drept consecință măsurile menționate.

Candidatul major și părinții/ reprezentanții legali ai candidatului minor pot solicita comisiei județene/ a municipiului București de organizare a evaluării naționale să vadă lucrarea/ lucrările proprie/proprii a/ale propriului copil numai după afișarea rezultatelor finale după contestații. La vizualizarea lucrării/lucrărilor, candidatul minor trebuie să fie însoțit obligatoriu de un părinte/ reprezentant legal.

Subiecte romana Evaluarea Naţională 2017. Solicitarea de vizualizare nu poate conduce la reEVALUARE și/ sau modificarea notelor acordate lucrării/ lucrărilor.

Subiecte romana Evaluarea Nationala 2017 - Care au fost rezultatele la simularile pentru acest examen

Subiecte romana Evaluarea naţională 2017. Ministerul Educaţiei Naţionale a centralizat rezultatele înregistrate la simularea probelor scrise din cadrul simulării Evaluării Naţionale pentru elevii claselor a VIII-a (EN VIII) și a examenului de Bacalaureat, desfășurată în perioada 13-17 martie.

Astfel, la simularea EVALUĂRII NAŢIONALE, 81.262 de elevi au obţinut medii mai mari sau egale cu 5, ceea ce reprezintă 51,47% dintre elevii prezenți, procent net superior celui înregistrat anul trecut (30,58%.)

Pe tranşe de medii, se înregistrează următoarea situaţie statistică: 21.890 de medii între 5 şi 5,99, 20.352 de medii între 6 şi 6,99, 17.452 de medii între 7 şi 7,99, 14.982 de medii între 8 şi 8,99, 6.572 de medii între 9 şi 9,99, respectiv 14 medii de 10. Procente semnificative (peste 60%) ale mediilor mai mari sau egale cu 5 s-au consemnat în județele Brăila (60,9%), Cluj (62,5%) și în Capitală (69,8%).

Subiete romana Evaluarea naţională 2017. În ceea ce priveşte disciplinele de examen, procentul notelor mai mari sau egale cu 5 a fost de 65,8% la Limba şi literatura română (în creștere față de anul trecut - 60,54%), respectiv de 40% la Matematică (de asemenea, peste cel din 2016, când s-a situat la 32,60%). La proba de Limba şi literatura maternă, 75,2% din elevii prezenți au primit note peste 5 (procent în ușoară scădere comparativ cu anul anterior - 76,69%).

Ratele de participare pe discipline au fost următoarele: 93,18% (162.249 de elevi dintr-un total de 174.118 elevi de clasa a VIII-a) la Limba și literatura română, 92,92% (9.668 de elevi) la Limba și literatura maternă și 92,78% (161.555 de elevi) la Matematică. Trei elevi au fost eliminați din cauza unor tentative de fraudă.

Reamintim că obiectivele simulărilor, atât la Evaluarea Națională, cât și la Bacalaureat, sunt familiarizarea elevilor cu rigorile pe care le presupun examenele în cauză, respectiv stabilirea și conştientizarea nivelului real de pregătire în vederea îmbunătăţirii rezultatelor finale.

Subiecte romana Evaluarea naţională 2017. Din această perspectivă, simularea este un mecanism reglator, în sensul identificării de către elevi, profesori și părinți, a nivelului de cunoștințe atins până la momentul susținerii testelor pentru ca, mai apoi, să poată fi adoptate planuri remediale adecvate. Mai precis, rezultatele trebuie analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii și şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea stabilirii unor măsuri care să genereze optimizarea performanţelor şcolare.

Subiecte romana Evaluarea nationala 2017 - Rezultatele de anul trecut nu au fost incurajatoare

Dupa solutionarea contestatiilor la Evaluarea Naţională 2017, procentul mediilor mai mari sau egale cu 5 s-a majorat cu 0,10% - de la 75% la 75,10% -, informeaza Ministerul Educatiei.

Subiecte romana Evaluarea naţională 2017. Astfel, dupa reevaluarea lucrarilor contestate, numarul candidatilor care au obtinut medii mai mari sau egale cu 5 a crescut de la 111.510 la 111.648, in vreme ce numarul candidatilor cu medii sub 5 s-a redus de la 37.137 la 37.050 (24,9%).

A crescut, de asemenea, si numarul candidatilor cu media generala 10, de la 241 la 253 (cei mai multi, in judetul Iasi - 26). Cele mai multe medii - 13.523 - sunt cuprinse in intervalul 8 - 8,49.


Subiecte romana Evaluarea naţională 2017. Au fost depuse 21.277 de contestatii, numar ce reprezinta 6,92% din totalul lucrarilor sustinute (306.638):

11.935 de contestatii au vizat lucrari la Limba si literatura romana
392 la Limba si literatura materna
8.900 la Matematica

Judetele cu cea mai mare rata de promovare:

Braila - 89,2%
Cluj - 88,9% 
Prahova - 86,1%
Galati - 82,1%.
Li se adauga Municipiul Bucuresti, cu 87,3%

Judetele cu cea mai mare scazuta de promovare:

Giurgiu - 55,1%
Teleorman - 60,2%
Caras Severin - 65%
Mehedinti - 64,9%

La proba de Limba si literatura romana:

122.557 de candidati (82,2 %) au primit note mai mari sau egale 5
1.244 de candidati, nota 10

La Matematica: 
100.123 de candidati (67,4%) au avut note mai mari sau egale cu 5
2.604 candidati au luat nota 10

Subiecte romana Evaluarea naţională 2017. Rata de participare a fost de 96,7%: 148.648 de candidati prezenti, dintr-un total de 153.673 inscrisi. 16 elevi au fost eliminati din cauza unor tentative de frauda.

Media generala obtinuta la Evaluarea Nationala constituie unul dintre criteriile pentru admiterea in invatamantul liceal de stat. Media de admitere in liceu este media ponderata intre media generala obtinuta la Evaluarea Nationala (cu o pondere de 75%) si media generala de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 25%).

Subiecte romana Evaluarea naţională 2017. Rezultatele Evaluarilor Nationale din ultimii 12 ani

Evaluare naţională 2017. Numarul elevilor cu note peste 5 in anii 2004 - 2015 a fost:
2016 - 75,10% (75% inainte de solutionaea contestatiilor)
2015 - 79,36% ( 79,3% inainte de solutionarea contestatiilor)
2014 - 71,12% (70,78 % inainte de solutionarea contestatiilor)
2013 - 75,89% / Al doilea an cu camere video, primul cu acuzatii ca subiectele sunt simple
2012 - 66,12% / Primul an in care au fost introduse camere video la evaluare
2011 - 81,79%
2010 - 85,97%
2009 - 88,90%
2008 - 89,93%
2007 - 77,96%
2006 - 67,16%
2005 - 62,39%
2004 - 71,38%

Subiecte romana Evaluarea naţională 2017. Media de admitere la liceu

Evaluare naţională. Ministerul Educaţiei a anunţat modificări la metoda de calcul pentru admiterea la liceu. De anul acesta, ponderea mediilor din clasele gimnaziale scade la 20%, faţă de 25 % cât a fost până acum, restul de 80% fiind reprezentat de media de la evaluarea naţională.

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

 • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?