Ți se pare că timpul trece prea repede? Trucurile ca să oprești treaba asta

Tuesday, 07 May 2019, 19:56 Sursă: REALITATEA.NET

Când erai mic, ți se părea că timpul trece atât de încet. Când îți ziceau ai tăi că abia mâine vei mai putea ieși la joacă, ți se părea o eternitate până atunci. Vacanțele de vară, la fel, parcă nu se mai terminau. Odată devenit adult însă, timpul pare că trece prea repede. Asta pentru că experiența temporală este subiectivă și flexibilă: câteodată ți se pare că trece prea repede, alteori prea încet.

Adaugă părerea ta

În acest caz, te-ar putea ajuta înțelegerea proceselor psihologice legate de experimentarea timpului. În ajutor vine cartea „Making Time", scrisă de Steve Taylor. Aici există două legi cu privire la psihologia timpului. În primul rând, timpul pare să treacă mai repede pe măsură ce înaintezi în vârstă.

În al doilea rând, timpul pare să încetinească atunci când ai parte de experiențe noi.

Explicația de la baza acestor legi este una simplă. Cu cât mintea noastră procesează mai multe informații, cu atât timpul pare să treacă mai lent. Exact acesta este motivul pentru care timpul trece atât de greu pentru copii. Spre deosebire de adulți, care deja sunt obișnuiți cu ele, pentru copii, toate experiențele și senzațiile sunt noi.

De asemenea, când un adult schimbă ceva din rutina sa, timpul pare să încetinească precum în copilărie.

Autorul cărții are și sugestii pentru ce ai putea face pentru a încetini puțin ritmul alert al vieții.

În primul rând, acesta recomandă să te expui cât mai multor experiențe din afara zonei de confort: să cunoști oameni noi, să îți găsești noi hobby-uri sau abilități, să vizitezi locuri în care nu ai mai fost și alte activități asemănătoare.

De asemenea, Steve Taylor îți sugerează și să oferi întreaga ta atenție experiențelor din viața ta. În acest caz, nu trebuie neapărat să recurgi la experiențe noi, dar să îți schimbi atitudinea despre lucrurile pe care deja le faci în mod obișnuit.