Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci ciocolată? Uită de mituri, acestea sunt avantajele!

Thursday, 25 April 2019, 16:49 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

O descoperire importantă realizată de cercetători a arătat că arborii de cacao au început să fie exploatați acum 3.600 de ani. Primul arbore de cacao „domesticit" a fost așa-numitul Criollo. Asta înseamnă că încă de acum câteva milenii oamenii au gustat ciocolată. Cu aceasta idee în minte, ți-am făcut o listă cu cele mai mari beneficii pe care le are consumul de ciocolată (dincolo de dezavantaje). 

Cercetătorii care au descoperit cea mai veche ciocolată au studiat Criollo, un tip rar de cacao, aromatic care a devenit prima sursă pentru ciocolată. De asemenea, cercetătorii au mai aflat că domesticirea a avut loc în America Centrală acum 3.600 de ani.

Planta provenea din bazinul Amazonului, lângă graniţa de astăzi a sudului Columbiei cu nordul Ecuadorului. Cel mai probabil a fost introdus de negustori.

Aceste informații sunt importante pentru că ne oferă un cadru temporal pentru a ne pune niște întrebări care s-ar putea să fie mai complicate. Cât timp a durat pentru a face o cacao bună? Cât de puternic a fost procesul de domesticire? De câte plante a fost nevoie pentru a domestici un arbore? Ei bine, în prezent avem o mulțime de produse bazate pe ciocolată.

Beneficiile miraculoase pe care le are ciocolata

Ciocolata este bogată în minerale. Astfel, consumul unui singur pătrăţel de ciocolată ne permite să ne facem plinul cu minerale precum magneziu şi fosfor, dar şi cu potasiu, fier sau vitamine, mai ales cele din grupul B.

Poate fi un antidepresiv natural. Ciocolata este excelentă pentru moral, datorită conţinutului crescut în magneziu, un oligoelement cunoscut pentru efectele sale relaxante şi importanţa lui în transmiterea impulsurilor nervoase la nivelul creierului.

Combate ridurile. Ciocolata face parte din top 10 al alimentelor tinereţei. Cacaoa este, într-adevăr, unul dintre alimentele cele mai bogate în flavonoide, şi în mod special în catechine, care sunt cunoscute pentru proprietăţile lor antioxidante.

Previne apariţia bolilor cardio-vasculare. Flavonoidele, conţinute de cacao şi de ciocolata neagră, au un rol protector împotriva bolilor cardio-vasculare.

Ciocolata previne apariţia hipertensiunii, graţie conţinutului crescut în flavonoide, ciocolata neagră scade semnificativ tensiunea arterială.

Ziceam la început de dezavantaje. Ei bine, cel mai mare e că te îngrași. Dar dacă vei consuma în limite rezonabile, ar trebui să fii bine. Adaugă părerea ta
Alte articole din: Realitatea Medicala