Coronavirus - România: 32079 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ana Birchall, la Realitatea PLUS: „Nu am avut un secretar de stat, nu aveam cum să deleg dreptul de semnătură”

Wednesday, 03 June 2020, 21:17 Sursă: realitatea.net

Adevărul despre Justiție în epoca PSD-Dragnea

Ana Birchall: „Oamenii aceștia nu au minima decență măcar să tacă. A rescrie istoria este un exercițiu penibil de imagine. Ei uită strategic să spună ce promisiuni au făcut. Eu am reacționat în toată această perioadă. Când am preluat mandatul în 2019 de ministru al Justiției, am avut o discuție cu doamna Dăncilă. I-am spus că nu voi da aministie și grațiere pe mandatul meu. Eu doar voi respecta legea ca ministru de Justiție. Nu am vorbit cu președintele partidului, ci doar cu doamna Dăncilă. Mi-a dat asigurări că voi avea libertatea de a lucra legal. La o săptămână mi-am dat seama că m-a păcălit și că încerca să mă submineze doamna Dăncilă. Nu am avut un secretar de stat, nu aveam cum să deleg dreptul de semnătură.

Au fost foarte multe discuții în ședințele de guvern. Sunt pe stenograme. Au existat amenințări din foarte multe zone, inclusiv din mediul privat. E vorba de oameni condamnați pentru corupție și liberați condiționat. Cei care au salvat Justiția, au fost cei din Ministerul Justiției. Ei au lucrat pe zona tehnică. ”

Mandatul de Ministru

Ana Birchall: „Știți ce mă deranjează foarte mult la domnul Tdorel Toader? Eu am fost ministru al Justiției și în perioada protestelor. Am avut o discuție cu Tudorel Toader înainte de preluarea mandatului, iar dumnealui mi-a râs în față. Degeaba dă vina pe X și Y, pentru că trebuie să-și asume răspunderea. Faptul că nu știa ce face Iordache în comisie, sunt numai baliverne.”


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ