Instanța Supremă amână decizia în cazul lui Liviu Dragnea

Monday, 13 January 2020, 22:13 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Instanța supremă va decide pe 21 ianuarie dacă fostul lider PSD iese din închisoare. „Stau de 8 luni nevinovat în penitenciar”, le-a spus azi Dragnea judecătorilor de la Curtea Supremă. El speră să obțină rejudecarea în dosarul Angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, în care a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare. 

Liviu Dragnea a ajuns, în jurul orei 9:00, la Inalta Curte de Casație și Justiție. Fostul lider PSD speră să obțină rejudecarea în dosarul Angajărilor fictive de la DASPC Teleorman, în care a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare.

„Vreau să mă refer la un neadevăr, şi anume că eu le-am cunoscut pe Anisia şi Botorogeanu, ca multe alte neadevăruri folosite de acest parchet Nu am iniţiat acest recurs doar pentru că aş fi nevinovat, pentru a ieşi cu orice preţ din închisoare. Am făcut acest demers, sunt complet nevinovat, stau de 8 luni nevinovat în Penitenciar. Nu mi s-a părut normal să plătesc pentru o faptă pe care nu am comis-o. Rămâne la dispoziţia dumneavoastră dacă voi sta nevinovat sau dacă admiteţi casaţia. Cred cu tărie în nevinovăţia mea”, a spus fostul lider PSD în faţa instanţei supreme.

Înalta Curte va dezbate pe fond recursul în casaţie, după admiterea în principiu a judecării acestei acţiuni.

Imagine

Monitorul Justiţiei a publicat documentul în care se regăsesc toate motivele acestui recurs în casaţie. Acţiunea are zece pagini. Prin avocaţii săi, Liviu Dragnea solicită instanţei să constate că a fost condamnat la o faptă care nu este prevăzută de legea penală, a notat Mediafax.

"Împotriva acestei sentinţe am formulat calea de atac a apelului şi la data de 27.05.2019 Completul de 5 judecători al Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie s-a pronuntat prin decizia nr.142 în sensul menţinerii condamnării subsemnatului pentru fapta de instigare la abuz în serviciu, fapta prin care as fi determinat-o pe doamna Alesu Floarea, director executiv al DGASPC Teleorman să-şi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie, în calitate de angajate la DGASPC Teleorman, a inculpatelor Botorogeanu Adriana şi Stoica Anisa Niculina deşi cunoştea că cele două angajate îşi desfăşurau activitatea la sediul Organizaţiei Judetene PSD Teleorman.

Menţionez că şi ea a fost condamnată pentru fapta de abuz în serviciu prevăzută de art./13 indice 2 din Legea 78/2000 raportat la art.248 din Codul penal din 1969 (…)

Se poate observa că fapta pentru care am fost condamnat nu întruneşte elementele de tipicitate ale infracţiunilor de abuz în serviciu sub forma instigării ca formă a participaţiei penale, întrucât fapta de abuz în serviciu a doamnei Alesu Floarea, la care se presupune că aş fi instigat-o, sugerandu-i să le menţină în funcţie pe cele două angajate, nu întruneşte condiţiile de tipicitate ale infracţiunii de abuz în serviciu, aşa cum a fost ea prevăzută de legiuitor" se arată în documentul publicat de Monitorul Justiţiei.

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-14 05:49:44
De ce plâng judecătorii după DNA ?Că SIIM se poate sesiza si pentru instigare,pe care DNA o consideră grup intracțional organizat de două persoane?

Păi nu ICCJ a stabilit elementele constiturive ale instigării,servindu-se de doi filozofi si aia americani?Dar daca judecătorii au fost instigați ,ce zici dle SIIM,mai trăiesti ,Bună dimineața!Si-apoi,deputatii nu pot fi arestati fără incuviințarea Camerei ,domnilor avocati ,Bună dimineata si voua!De parlament nu mă leg ,el se bucura ..De ce ziceți ca se bucură ,bre ?

2020-01-14 07:59:29
trilulilu

Dupa atita caldura , acum si un pic la racoare , dar o sa dureze .

2020-01-14 10:09:40
borfasi

Ultima sansa ar fi sa mai primeasca cel putin inca 10 ani pentru banii furati dela UE si Belina .Asta e multi miliardar dar judecatprii se fac ca nu stiu.

2020-01-14 12:16:31
Sprint

ORICE INFRACTOR SPUNE CA E NEVINOVAT,. PANA LA MOARTE. NORMAL CA SI DRSGNEA SPUNE LA FEL. PACAT CA NU I-AU DAT INCHISOARE PE VIATA.

2020-01-14 12:34:28
Cornelia Bereza

Dar numai o singurä faptä ati sävirsit in acesti ani , domnule Dragnea !? Oare cite mirsävii nu ati mai fäcut ???

2020-01-14 14:11:12
Blogisti ,vreti sa inebunesc sau o spuneți ca sunteți nebuni ?

Dl Borfași,Tel Drum a făcut o a asfaltare,care e,culmea si acum ,si Consiliul judetean a cerut decontarea unei părți din sumă la UE.Dar ,si aici intervine dar,DNA a spus ca lucarearea a fost atribuită prin licitație si trebuia câstigată de o firmă germană,deci dl Dragnea,care stia din presă ce face TEL DRUM,, a insusit banii si trebuie să ii restituie dv ,or fabulați ,or mă credti nebun.Că un om intreg la minte se intreabă , Românie ,patria mea,pe ce măini ai căzut!Dece credeti ca e viața lot desființarea SIIM ?De ce..zic si eu ca dv ,sa eliminâm corupâia DNA.

2020-01-14 16:00:24
Adrian

Borfasul trebuie sa stea in cusca,acolo o sa ii fie locul inca 2 ani cel putin.

2020-01-14 16:16:27
Pascu F.

Ăsta este un kkt koayele și le-a măncat.

2020-01-14 17:16:41
Judecători acum aflați de Drgnea să va pronunțați ,bre,sau aveti sufletul ăla de..de ce ?

Dl Adrian ,desi nu vă cunosc ,vă declar prietenul meu și vă fac o confidență.Urăsc hingerii,din inima sidin sufletul meu,desi fac o treabă utilă.Și măcelarul infige cutitul într-o vietate si asteaptă calm ,ca un sfânt,spasmul desprinderii sufletului animalului de corpul lui ,pregătit pentru oaspăț, dar nu il urăsac pentu că nu pot asista la o asemenea ceremonie samanică.Dar hingerul e apartea,el adună spre moarte,sufletele de câine infrățte cu omul.Asta intre oameni si animale.Judecătorii sunt actorii care mă lasă să trăiesc durerea omului ,in neputință.Cum ,domnule,acum află de Dragnea,de le trebuie 10 zile sa se pronunșe,când omul e la puscărie ?Dar ii iert pe judecători ,sunt oameni ca noi,ca mine și ca dumneta ,și ei vor sa va faca dv plăcere .Si Dumnezeu,daca e,iartă!.

Alte articole din: Ultimele Stiri