Scandal în USR Cluj! Procesul intern de desemnare a candidaților pentru alegerile locale ar fi fost fraudat

Tuesday, 21 January 2020, 09:28 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Conducerea USR Cluj a declanşat astfel o anchetă internă pentru identificarea celor vinovaţi.

„USR Cluj a trecut în ultimele luni printr-o campanie internă în care membrii ce doresc să ocupe un loc pe listele de candidați la Consiliul Județean și-au putut face campanie. Lista finală urma să fie stabilită prin votul delegaților din filialele din județ.

Ieri, duminică 19 ianuarie 2020, a fost organizată Conferința în care membrii din toate filialele din județ s-au întâlnit pentru a vota rezultatul acestei campanii, precum și completarea Biroului Județean al USR Cluj în urma vacantării unor locuri din Birou din cauza schimbării rolului unor membri în organizație.

Candidații s-au prezentat și s-au supus întrebărilor colegilor, apoi delegații au votat, fiind supravegheați de membrii Comisiei Electorale stabilite prin votul delegaților, la primul punct pe ordinea de zi.

După încheierea procesului de vot, comisia electorală s-a retras într-o altă încăpere pentru a număra voturile. În timpul acestui proces, membrii comisiei electorale au observat că pe mai multe buletine de vot pentru Consiliul Județean, apar semne distincte, având altă grafie și culoare decât celelalte. În acel moment s-a sistat numărătoarea voturilor. Abia puțin peste 40 de buletine au fost numărate înainte de acest eveniment.

Pentru a evita apariția oricăror urme de îndoială asupra alegerilor, comisia electorală a deliberat și a decis în unanimitate să invalideze alegerile pentru Consiliul Județean și cu majoritate de 3 la 2 să invalideze și alegerile pentru președinția Consiliului Județean pe motiv că ambele erau tipărite pe același buletin de vot, deși nu exista o îndoială specifică.

Citiți continuarea pe realitateadecluj.net

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-21 16:04:29
Costel

Ce se mai ceartă ăștia de la USR pe ciolan.

Alte articole din: Ultimele Stiri