Locomotivă deraiată din cauza viiturilor, în Suceava. Traficul feroviar este blocat

Monday, 24 June 2019, 09:58 Sursă: REALITATEA.NET

Locomotiva unui tren Regio a deraiat, luni, în zona staţiei Părhăuţi, din judeţul Suceava, din cauza inundaţiilor care au afectat calea ferată. Nu sunt victime, dar traficul feroviar este blocat, informează Centrul Infotrafic din cadrul IGPR.

Adaugă părerea ta

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Române, locomotiva trenului care circula pe ruta Suceava-Cacica a deraiat în zona staţiei Părhăuţi, scrie Realitatea de Suceava.

„Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe secţia de cale ferată 513, la kilometrul feroviar 4+900 de metri, în zona staţiei CF Părhăuţi (judeţul Suceava), a avut loc un eveniment feroviar: din cauza viiturilor de pe calea ferată, locomotiva trenului Regio 5731, care se deplasează pe ruta Suceava – Cacica, a deraiat. Evenimentul nu s-a soldat cu victime. Circulaţia feroviară este întreruptă”, au anunţat reprezentanţii Centrului Infotrafic.

Potrivit reprezentanţilor CFR SA, probleme sunt şi în judeţul Mehedinţi, unde luni dimineaţa traficul feroviar se desfăşoară cu transbordare auto pe segmentul de cale ferată Drobeta-Turnu Severin -Strehaia. Decizia a fost luată după ce linia de cale ferată a fost acoperită de ape în zona macazelor la intrare în staţiile Balota si Prunişor, dar şi între staţiile Prunişor şi Igiroasa.

„Echipele feroviare de intervenţie sunt la faţa locului şi acţionează pe intervalul Igiroasa - Prunişor, unde terasamentul a fost spălat de viitură”, au transmis reprezentanţii CFR.