Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Fenomenul "Brăila" ia amploare! Elevi opriți de la examenul de EVALUARE NAȚIONALĂ - VIDEO

Monday, 24 June 2019, 09:28 Sursă: REALITATEA.NET

Fenomenul numit ,,Brăila” a fost numit după județul în care, în 2017, s-a descoperit o situație interesantă: era pe locul al doilea la nivel național în privința mediei la evaluare și pe primul loc în privința absenteismului. La evaluare participaseră doar 36% dintre elevii brăileni.

Recent, același fenomen a fost descoperit de Asociația pentru Educație si Justiție Socială și la o școală din Slobozia. Din cei 44 de elevi de clasa a opta, doar 11 au fost înscriși la Evaluarea Națională. 


Reprezentanții Asociației spun că profesorii nu vor ca elevii cu rezultate mai slabe să dea evaluarea națională pentru a nu scădea scădea media pe școală. Iar fenomenul ia amploare.

"În anul școlar 2018-2019 au fost înscriși la începutul anului școlar în clasa a 8 a 175.463 elevi , dintre care la evaluarea naționala s-au inscris automat 154.956 , asta inseamna ca totalul elevilor care nu au participat la eevaluarea nationala in aacest an este de 29.282, adica aproape 30 de mii de elevi.", spune președintele Asociația pentru Educație si Justiție Socială, Laura Marin.

Unii părinți, revoltați, au sesizat inspectoratele școlare.

"Au existat la sediul inspectoratului școlar astfel de sesizări prin care părinții reclamau faptul că elevii nu au fost lăsați să intre în examenul de evaluare națională sau de Bacalaureat în mod intenționat de către profesorii de limba română sau de catre profesorii de matematică, cel mai adesea.", spune Marina Manea, purtător de cuvânt Inspectoratul Școlar al Municipiului București.Realitatea tv a cerut un punct de vedere și de la Ministerul Educației, însă demersul a rămas fără răspuns. 

Alte articole din: LOCAL
Alte articole din: LOCAL