Coadă la Vama Giurgiu. Se așetaptă și 70 de minute în coloană

Monday, 22 July 2019, 17:18 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

La această oră, în punctul de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse se înregistrează coloane mari de autoturisme pe sensul de ieșire din România înspre Bulgaria.

 

Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere spun că aglomerația este generată de volumul mare de autoturisme și a faptului că autorităţile de frontieră bulgare nu au capacitate de prelucrare adaptată volumului mare de trafic, scrie Realitatea de Giurgiu.

Se lucrează pe patru benzi, iar dacă situația o va impune, se va deschide o bandă suplimentară, astfel încât traficul de autoturisme să poată fi fluidizat cât mai repede.

Timpii de așteptare pentru autoturisme, pe sensul de ieșire, pentru autoturisme, este de 70 de minute, și trebuie să știți că veți sta la coadă atât la ghișeele pentru achitarea taxei de tranzitare a Podului Prieteniei, cât și la intrarea în vama bulgară, unde sunt coloane de autoturisme pe patru artere de circulație.

Timpul de aşteptare al autoturismelor care ies din ţară prin punctul de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse este de 70 de minute, din cauza unor lucrări pe care autorităţile bulgare le efectuează în această perioadă la terasamentul căii ferate de pe Podul Prietenia.

"În această perioadă, autorităţile bulgare efectuează lucrări de reparaţii la terasamentul căii ferate de la Podul Ruse-Giurgiu, iar logistica folosită de către acestea este stocată pe o porţiune de aproximativ 50 de metri pe pod, ceea ce a dus la îngreunarea traficului şi la creşterea timpilor de aşteptare. Menţionăm faptul că porţiunea respectivă este semnalizată cu balize, circulaţia desfăşurându-se prin ocolirea zonei", se arată într-un comunicat de presă transmis luni de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Giurgiu.

ITPF Giurgiu precizează că se ţine permanent legătura cu autorităţile bulgare şi au fost dispuse toate măsurile necesare, astfel încât controlul de frontieră să se desfăşoare fluent şi operativ.

Pentru evitarea aglomerărilor, ITPF Giurgiu recomandă tranzitarea tuturor puncte de frontieră deschise traficului internaţional de la graniţa cu Bulgaria şi consultarea aplicaţiei "Trafic Online" disponibilă pe site-ul www.politiadefrontiera.ro, care indică o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

Potrivit site-ului Poliţiei de Frontieră, timpii de aşteptare la ieşirea din ţară prin PTF Giurgiu-Ruse pentru autoturisme este de 70 de minute, traficul desfăşurându-se pe patru artere de circulaţie pe sensul de intrare şi patru pe sensul de ieşire din ţară, iar pentru camioane timpul de aşteptare este de 50 de minute şi traficul se desfăşoară pe trei artere de circulaţie la ieşirea din ţară şi alte trei artere de circulaţie la intrarea în ţară. Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri