Lovitură de teatru în dosarul Lukoil: Sentința de achitare a șefilor rafinăriei a fost anulată!

Thursday, 28 November 2019, 08:45 Sursă: Realitatea.net

Sentința prin care directorii Lukoil au fost achitați în dosarul cu prejudiciu de 1,7 miliarde de euro a fost anulată. Dosarul se va relua de la zero, informează RealitateadePrahova.net.

Adaugă părerea ta

Şefii rafinăriei Petrotel Lukoil Ploieşti, achitaţi în primă instanţă într-un dosar cu prejudiciu de 1,7 miliarde de euro, vor fi rejudecaţi.

Curtea de Apel Ploieşti a anulat, miercuri 27 noiembrie, sentinţa Tribunalului Prahova care a decis că directorii companiei petroliere sunt nevinovaţi.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Curtea de Apel Ploieşti a admis apelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova: ”admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova împotriva sentinţei penale nr. 377 din data de 23 octombrie 2018 pronunţate de Tribunalul Prahova privind pe inculpaţii Bogdanov Andrey Iurevici, Raţă Andrei, Duţu Dorel, Vointsev Alexey, Kuzina Olga, Dănulescu Dan, S.C Petrotel Lukoil S.A. şi Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda, pe care o desfiinţează şi trimite cauza spre rejudecare la prima instanţă potrivit considerentelor prezentei. Conform art.275 alin.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 27 noiembrie 2019”.

Directorii companiei au fost deferiţi justiţiei în anul 2015 sub acuzaţiile de folosirea cu rea credinţă a capitalului societăţii, iar S.C. PETROTEL LUKOIL S.A. PLOIEŞTI, pentru săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor.

Prejudiciul calculat de anchetatori a fost unul record pentru România, 1,7 miliarde de euro.

După doi ani de proces, instanţa penală a Tribunalului Prahova a considerat că reprezentanţii SC Petrotel Lukoil SA, dintre care doi cetăţeni ruşi, sunt nevinovaţi de faptele de care au fost acuzaţi de către procurori.

În acest dosar, directorul general al Petrotel Lukoil Ploieşti, Andrey Bogdanov, a fost trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de folosire cu rea credinţă a capitalului societăţii şi spălare de bani. În acelasi dosar au fost trimişi în judecată trei directori generali adjuncţi din cadrul societăţii de la Ploieşti, respectiv Alexey Voinstev, acuzat de complicitate la folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii, Olga Kuzina şi Dan Dănulescu, acuzaţi de complicitate la folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii şi complicitate la spălare de bani. Detalii aici