Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Studiul Covid-19 care schimbă teoriile actuale. Copiii sub 5 ani, factori importanți de contagiere a populației

Friday, 31 July 2020, 12:53 Sursă: realitatea.net, Agerpres

Autor: Irina Chirtoc

La cercetarea realizată în perioada 23 martie - 27 aprilie, au participat 145 de pacienți care dezvoltaseră forme uşoare sau moderate ale infecției cu Sars-Cov-2, la o săptămână după apariţia primelor simptome. Aceștia au fost împărţiţi în trei grupuri: 46 de copii mai mici de cinci ani, 51 de copii cu vârste între cinci şi 17 ani şi 48 de adulţi cu vârste între 18 și 65 de ani. Rezultatul: prezenţa virusului în căile respiratorii ale copiilor sub cinci ani era în cantități de zece până la 100 de ori mai mari decât la ceilalţi pacienţi. Cercetătorii au confirmat astfel și teoria conform căreia cu cât există mai mult material genetic al virusului, cu atât poate deveni mai contagios.

”În consecinţă, copiii mici pot fi importanţi factori de contagiere a populaţiei cu SARS-CoV-2”, transmit autorii studiului, atrăgând atenția asupra faptului că ”modul în care se comportă copiii mici şi spaţiile închise din grădiniţe și școli ridică întrebări despre o răspândire a virusului, pe măsură ce restricţiile sanitare sunt relaxate".

Avertismentul vine în contextul în care Administraţia preşedintelui Donald Trump face apel la redeschiderea şcolilor şi grădiniţelor pentru a ajuta la relansarea economiei.

Rezultatele studiului contrazic punctul de vedere al autorităţilor sanitare, potrivit cărora copiii mici nu transmit foarte mult noul coronavirus, în condițiile în care s-a dovedit că ei prezintă mai puţine riscuri de a contracta forme severe ale bolii, notează Agerpres.

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL