Coronavirus - România: 19907 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Rezultatele autopsiei copiilor și femeii din blocul morții din Timișoara, neconcludente

Wednesday, 20 November 2019, 12:06 Sursă: realitateadetimis.net, realitatea.net

Din păcate, primele rezultate în cazul autopsiei copiilor și femeii din blocul morții sunt neconcludente. Concluzia este: Morți din cauze neprecizate.

Este vorba însă doar de primele rezultate, examenul toxicologic amănunțit urmând să fie realizat în următorul interval de timp.

Au fost prelevate mostre de țesut și sânge, iar analiza toxicologică poate dura chiar și 30 de zile.

Rezultatele de până acum au fost trimise procurorilor.

Citește mai mult pe realitateadetimis.net!

O echipă de control a Ministerului Sănătății a ajuns miercuri la Timișoara, pentru o anchetă de proporții în cazul celor 3 morți în urma otrăvirii cu dezinfectant. Până în prezent, 83 de persoane, din care 56 de adulți și 27 de copii, s-au prezentat pentru investigații la trei unități sanitare din oraș. Între timp, patronul firmei care a făcut deratizare a fost arestat pentru 30 de zile.

Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, până în prezent, 83 de persoane, din care 56 de adulți și 27 de copii, s-au prezentat pentru investigații la trei unități sanitare din oraș. În prezent mai sunt internate 33 de persoane din blocurile evacuate. 

Patronul firmei care a făcut deratizare într-un bloc din Timișoara, în care doi copii și o femeie au murit, a primit mandat de arestare. Bărbatul a recunoscut că a cumpărat soluțiile toxice folosite de la o cunostință, fără documente legale. Între timp, cinci blocuri din oraș au fost evacuate, după ce s-a aflat că aceeași firmă a făcut dezinsecție și acolo. 

Analizele făcute până acum au confirmat că există legătură între îmbolnăviri și cinci substanțe toxice folosite. Într-unul dintre apartamente, nivelul era extrem de ridicat. Patronul firmei care a făcut deratizarea a mărturisit că a cumpărat produsele de la o cunoștință, fără documente legale.

Deratizare fatală! Patronul, cercetat şi pentru trafic de produse toxice

Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş a anunţat, marţi, că patronul firmei care a efectuat deratizarea în blocul de pe strada Mioriţei din municipiul reşedinţă este cercetat şi pentru trafic de produse sau substanţe toxice după ce procurorii au stabilit că acesta a folosit un insecticid care are în compoziţie fosfură de aluminiu.

Fosfura de aluminiu (AIP) este un pesticid ieftin, eficient și utilizat în mod obișnuit pentru prelucrarea cerealelor. 

Ce este fosfura de aluminiu, pesticidul care a ucis o femeie și doi copii la Timișoara?

Marți, 28 de persoane din blocul în care doi copii şi o femeie au murit după efectuarea deratizării sunt încă internate în unitățile medicale din Timișoara, potrivit unei informări a Ministerului Sănătăţii.

Locatarii blocurilor evacuate din Timișoara, sfătuiți să-și arunce lucrurile din apartamente

Trei oameni au murit după o deratizare, la Timișoara

Doi copii și mama unuia dintre ei au murit la Timișoara, după ce în bloc a fost făcută deratizare. Alte patru persoane sunt la spital

Cei doi copii care au decedat aveau 3 ani, respectiv 9 zile, iar femeia avea 28 de ani.

Dezinsecția în bloc a fost făcută între 16 și 18 noiembrie. După această operațiune, familii din cinci apartamente au sunat la ambulanță pentru că s-au simțit rău. Peste 10 apeluri la 112 au fost date la sfârșitul săptămânii trecute de la aceeași adresă, respectiv de la același bloc.

După ce au constatat că toate aceste persoane locuiau în același bloc, angajații spitalului au sesizat, luni dimineață, Direcția de Sănătate Publică.Asta după ce mama copilului care a murit in weekend a ajuns la spital luni în stop cardiorespirator.  De asemenea, o anchetă a fost declanșată și de către Inspectoratul de Poliție Județean Timiș.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL