Protest la Ambasada Finlandei după ce autoritățile finlandeze au luat copiii unei românce

Sunday, 21 May 2017, 16:47, Sursă: REALITATEA.NET

Zeci de oameni au manifestat, duminică, la Ambasada Finlandei, din București, pentru a protesta față de modul în care este gestionat cazul Cameliei Smicală, ai cărei copii, Mihai și Maria, au fost reținuți de către autoritățile finlandeze.

Adaugă părerea ta

"Să audă și modul cum au fost răpiți doi copii minori de la mama lor. Era un strigăt de ajutor disperat.(...) Vom protesta cu toate mijloacele pe care ni le permite democrația", a spus Victor Roncea, reprezentant al Asiciației Civic Media, potrivit Agerpres.

La protest au fost prezenți și parlamentarii Doru Coliu și Constantin Codreanu. Manifestanții au scandat "Hoții de copii", "Mihai și Maria sunt România" și "Copilărie, nu pușcărie!"

"Doresc să vă aduc la cunoștință faptul că Ministerul Afacerilor Externe (MAE) și Ambasada României la Helsinki s-au implicat în mod prioritar în sprijinul cetățenei române Camelia (Smicală — n.r.) Jalaskoski, încă de la început, din anul 2015, la momentul sesizării cu privire la instituționalizarea celor doi copii minori ai acesteia", a postat ministrul român de Externe, Teodor Meleșcanu, pe pagina sa oficială de Facebook.

Alte articole din: Ultimele Stiri