România, pe locul trei în UE la independenţă energetică

 
Plătim mult degeaba
Plătim mult degeaba

România se află pe locul trei în UE la independenţă energetică, dar atunci când vine vorba de costurile plătite de cetăţeni pentru resursele naturale, clasamentul se răstoarnă cu capul în jos.

În condiţiile în care Uniunea Europeană este dependentă în proporţie de 53,4% de importurile de energie, România se află printre primele trei state care îşi asigură în mare parte nevoile din resurse interne.

Cel mai puţin dependentă de energie importată este Estonia, cu 8,9%, urmată de Danemarca cu 12,8% şi România cu 17%.

La polul opus, statele membre cu cea mai mare dependenţă energetică erau în 2014: Malta (97,7%), Luxemburg (96,6%), Cipru (93,4%), Irlanda (85,3%), Belgia (80,1%) şi Lituania (77,9%) , arată datele Oficiului European de Statistică (Eurostat).

Raportat la anul 1990, dependenţa energetică a Uniunii Europene a crescut de la 44,2% la 53,4%, în 2014, mai arată Eurostat.

România se află şi printre statele a căror dependenţă energetică a scăzut din 1990 şi până în 2014, potrivit Adevarul. În acea perioadă România avea importuri de energie electrică de 34,3%, iar în 2014 energia achiziţionată din exterior era de doar 17%.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?