Presa din Italia:"Kovesi e o legendă în țara sa"

 

Publicația italiană Corriere della Sera scrie că Laura Codruța Kovesi este venerată de opinia publică din România, dar urâtă de clasa politică, care face lobby pentru a o opri pe fosta șefă DNA să devină primul procuror-șef european.

Corriere della Sera scrie că UE este în pragul unei revoluții înainte de numirea noului procuror-șef european, post pentru care Laura Kovesi a fost considerată cea mai potrivită alegere de două comisii europene, scrie Corriere Della Sera.

Publicația italiană scrie că Laura Codruța Kovesi este venerată de opinia publică din România, dar urâtă de clasa politică, care face lobby pentru a o opri pe fosta șefă DNA să devină primul procuror-șef european.

“Venerată de opinia publică, și-a câștigat ura majorității clasei politice din România, pentru că a urmărit corupția publică fără a ține seama de nimeni. Uniunea Europeană se află pe pragul unei mici revoluții. În următoarele săptămâni, Consiliul și Parlamentul European vor desemna împreună șeful noului Parchet European, care, din 2020, va conduce anchete în materie de fraudă împotriva fondurilor UE și de aplicare a TVA. Dar revoluția ar fi și mai mare dacă miniștrii și deputații ar face lucrul corect, și anume să numească o femeie, pe Laura Codruța Kovesi, fost procuror-șef al României, nominalizată de un grup de experți ca fiind persoana „cea mai calificată pentru această funcție“, după un proces de selecție strict”, scrie sursa citată.

Corriere della Sera scrie că Laura Codruța Kovesi, o legendă în țara sa, are ca principal obstacol tocmai puterea de la București, și, în special, pe Liviu Dragnea, președintele PSD.

 
 “În țara sa, Kovesi este o legendă. Numită la 33 de ani în funcția de procuror-șef, ea a urmărit penal corupția publică, fără a ține seamă de nimeni. Astfel, cel mai puternic obstacol în calea nominalizării sale este tocmai opoziția guvernului de la București, care își poate exercita poziția de președinte actual al UE. Cel mai aprig contestatar este chiar șeful PSD, Liviu Dragnea”, scrie sursa citată.

Corriere della Sera notează că lobby-ul românesc împotriva lui Kovesi s-a dezlănțuit imediat, iar autoritățile de la București au încercat chiar să o denigreze.

“Vestea bună este că două comisii ale Parlamentului European au votat în favoarea numirii sale. Vestea proastă este că, într-un vot secret, 28 de reprezentanți permanenți au poziționat-o pe Kovesi pe locul 2, după candidatul francez, Jean Francois Bohnert, un semn că presiunile din România funcționează. Nu că francezul nu arr putea duce la îndeplinire această sarcină. Dar, în prezența unei opoziții deschise și agresive din partea guvernului român, să nu o nominalizezi pe Laura Kovesi, cel mai bun candidat potrivit experților, ar echivala cu o predare a armelor“, încheie Corriere della Sera.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Vlad
04 Mar 18:56
Kovesi este o parte a mafiei din justitie cu care Basescu&Co au devalizat Ro. Macovei-kovesi-Pruna-Lazarica si multi multi judecatori care au inclinat balanta in functie de ce dictau astia. Politicul a fost inmultit cu zero in timpul domniei astora, toti fiind legati de vechi relatii de prietenie cu procurorul sef Lascu, ta-su lui Kovesi. Se vorbeste despre conduita de clan care a acaparat peste 10 ani justitia din Ro, si acum le este frica sa nu o scape din maini, facandu-se albie de porci pana la Bruxelles de frica.
Răspunde
0 0
Federatia Roosa
04 Mar 17:59
Treaba e simpla, Kovesi a deranjat infractorii politici inca activi ! Incet, incet vor aparea si alti Kovesi, tot mai multi kovesi, si mai multi kovesei si tot mai putini dinozauri ...
Răspunde
0 0
VASILE
04 Mar 17:44
Da, este o legenda ca Baba Cloanta. Tot ce face este de a distruge si invrajbi. Ăl de propus-o pe functie ar trebui sa si-o ia si sa plece unde vor nemtii. Poate asa scapam si noi de o anumita boala nationala pe care vor sa o inoculeze acestui popor.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?