OFICIAL: Guvernul de la Budapesta „susține autonomia Ținutului Secuiesc”

 
Viktor Orban
Viktor Orban

Guvernul de la Budapesta și-a reînoit, duminică, într-un comunicat de presă susținerea ideii de autonomie a Ținutului Secuiesc, transmite Realitatea de Mures.

Potrivit comunicatului transmis duminică agenţiei ungare de presă MTI, Guvernul Ungariei "continuă să îşi menţină, în mod hotărât, punctul de vedere conform căruia autonomia şi dreptul la autodeterminare reprezintă o garanţie a supravieţuirii comunităţilor minoritare. O comunitate poate supravieţui numai atunci când îşi formează singură propria soartă, dacă poate decide singură în cele mai importante probleme referitoare la viitorul comunităţii."

Árpád János Potápi, secretarul de stat ungar responsabil pentru politică naţională a spus, potrivit comunicatului, că „problema autonomiei Ţinutului Secuiesc este a fiecărui maghiar şi că este important ca, de fiecare dată când există ocazia, să ne facem auzită vocea şi să dăm dovadă de sprijinul nostru. La 10 martie, la comemorarea executării de la Târgu Mureş a secuilor martiri, este deosebit de important să fie cât mai multe persoane a căror voce să se facă auzită şi să susţinem împreună, în mod solidar, aspiraţiile secuilor pentru autonomie – a subliniat oficialul ungar."Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Mihai C.
11 Mar 10:57
Ca si roman(nationalitate), dar si ca cetatean roman pot sa inteleg anumite doleante din partea comunitatii secuiesti. N-om fi primii si nici ultimii care ar atribui un statut special, unei comunitati din Europa/Uniunea Europeana. Cu atat mai mult, ca ei (secuii) sunt aici de peste 1000 de ani si au luptat cot la cot cu romanii si s-au jertfit, impotriva turcilor si impotriva hoardelor tataresti, care au navalit aici sa fure si sa ucida tot ce puteau la vremea aceea. Mi-am inghitit mandria, orgoliul sau ego-ul, cum doriti d-voastra sa-l numiti, am citit si am studiat pe-ndelete cerintele lor, ale secuilor. In mare parte, nimic ce ar submina autoritatea suverana a Statului Roman. Desigur, sunt multe detalii care, probabil ar necesita mai multa atentie din partea Statului Roman si intr-un final, niste negocieri serioase care sa impace comunitatea secuilor. Si nu va insemna ca noi, romanii, sa mergem cu viza la ei. Astea sunt baliverne, puse la foc mare de ultra-nationalisti, fara ca ei sa cunoasca EXACT ce doreste comunitatea secuilor. Cu ce nu pot fi nici in ruptul capului de acord, este faptul ca ei isi doresc 2 teroristi (DEMONSTRATI CLAR cu dovezi irefutabile), in libertate. Trebuie doar cautat un pic pe youtube si vazut aceea grupa para-militara, din care acesti 2 baieti "de treaba" faceau parte, sloganurile si mesajele pe care ei le propagau, in plus nimeni nu poate contesta dovezile CLARE ca, ei puneau la cale un atac terorist, care s-ar fi terminat, cu cel putin ranirea a mai multor persoane nevinovate, poate chiar mai rau. Cu asta nu poti fi de acord si imi dau seama, ca si in randul lor, multi sustin libertatea acestor doi teroristi, doar pt ca sunt maghiari-secui. Iar asta nu e argument valid!
Răspunde
0 0
Mick P
10 Mar 23:54
Ingerinţa şi atac la statul ROMÂNI, toți diplomații unguri EXPULZAȚI. Trădători bolșevici dați-vă la o parte și lăsați adevărați români la frâiele țării.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?