Dan Vasile Mihale: Tăriceanu, pensionat forțat de Dăncilă

 

Călin Popescu Tăriceanu, alias "Moliceanu" - "Răzgândeanu", este la un pas să piardă controlul în ALDE. Filialele din Prahova, Dolj și Oradea îi arată cartonașul roșu lui Tăriceanu. Toți liderii acestor filiale îi reproșează fostului șef al Senatului ieșirea de la guvernare, alianța cu Ponta, sprijinirea lui Mircea Diaconu și, nu în ultimul rând, retragerea din cursa pentru Cotroceni, după ce a fost salvat de DNA, în mod miraculos, de către PSD.

Fostul și eternul candidat la Președinție, Călin Popescu Tăricenau, a fost, metaforic vorbind, pensionat forțat de Dăncilă, care i-a răspuns, cu ajutorul lui Meleșcanu, cu aceeași monedă la trădare, iar acum îi face țăndări partidul. Trei filiale ALDE, cel puțin până acum, întorc armele împotriva lui Tăriceanu. Cine ar fi crezut că Dăncilă este în stare de o asemenea lovitură? Nu foarte mulți, probabil. A avut profesori buni doamna Dăncilă. Mai întâi Dragnea, apoi Tăriceanu. Ce mai dascăli!

Tăriceanu a căzut în propria-i capcană și o merita din plin. Cu riscul de a mă repeta, o mai spun odată: Tăriceanu, la fel ca Dragnea, trebuie să dea socoteală pentru toate demersurile la care a fost complice, fie că a fost vorba de siluirea Justiției, fie că a fost vorba de derapajul grav de la parcurusul euroatlantic. Tăriceanu este vinovat, în egală măsură cu Dragnea și Dăncilă, de reîntoarcerea României la partidul-stat. Nu este nicio diferență între ei, sunt la fel de toxici.

Faptul că s-au făcut între ei este bine pentru sănătatea democrației. Grav este însă altceva. Șmecheria doamnei Dăncilă de a racola puciști din ALDE ca să-i facă miniștri nu va trece de Cotroceni, iar blocajul guvernamental se va prelungi. Fiind vorba de o evidentă schimbare politică a componenței Guvernului, Iohannis nu are de ce să accepte propunerile lui Dăncilă, în condițiile în care dezertorii din ALDE vor fi excluși din partid. 

Dăncilă, vrea, nu vrea, va ajunge în Parlament pentru a obține un nou vot de încredere. Altă cale, cu excepția demisiei, nu există, iar dacă o va face și nu va obține votul de încredere, poate să-și facă bagajele și dânsa, pentru că eșecul la prezidențiale este previzibil.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Moromete
13 Sep 13:48
Povești au fost povești si manipulări vor mai fi, însă adevărul crunt e că la psd după ”marile realizări” ale Veoricăi, oricât ai reevaluao (vorba eliberatorului de tâlhari) scorul partidului arată că jumătate dintre psd-iști nu mai loc nici cu taxă în viitorul parlament. Locuri fără taxa, nu multe, mai sunt la Ponta unde primul a ajuns ..culmea tot Tăriceanu. Mult mai multe, pare că vor fi la PLUS care bine atașat de USR poate ocupa multe locuri lăsate libere de marile realizări ale VD (în vacanță și la munte si la mare ) . Aria geografică a relocării parlamentarilor arată că cea mai mare parte a parlamentarilor psd ce vor vedea Casa Parlamentului la tv sunt din ARDEAL.
Răspunde
0 0
Plasa se ia ,plasa se cere,prostia se plăteste .Deh !
13 Sep 05:55
Dle Mihale,Icțig a fost trimis pe front.„Ce să fac eu pe front ?” a întrebat.„Să împusți dujmanul ”.„Dar dacă mă împuscă el pe mine ?”a intrebat dl Tăriceanu .Si n-a primit decât de la Ponta un răspuns .Si asta evaziv.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?