MENIU

FINALA EUROVISION 2015. Ruslana a plâns pe scena de la Eurovision

FINALA EUROVISION 2015. Ruslana, fostă câştigătoare la Eurovision din partea Ucrainei, a interpretat mai multe piese pe scena de la Craiova. Artista a cântat şi câteva versuri în româneşte şi a transmis şi un mesaj de încurajare.

FINALA EUROVISION 2015. "Sunteţi o ţară minunată şi trebuie să câştigaţi", a spus printre altele Ruslana.

La un moment dat, artista ucraineană a început să plângă de emoţii.

 

Deschiderea va fi făcută de Voltaj, "De la capăt" cu o nouă participare la Eurovision, urmaţi de cei din trupa Băieţii ("Dragostea în lanţuri") şi Tudor Turcu ("Save Us"). Apoi, în finala naţională se schimbă ritmul şi se trece la "Chica latina", interpretată de Aurelian Temişan şi Alexa.

În continuare, Rodica Aculova va cânta despre lumina ei ("My Light"), Blue Noise vor încerca să convingă publicul că "Love Won't Run Away", iar Ovidiu Anton, aflat pentru a patra oară la Eurovision România, va demonstra audienţei că este un supravieţuitor ("Still Slive").

A opta va intra în concurs Lara Lee. Astfel, la încheierea finalei, artista va afla dacă "Superman" va avea forţa să o trimită la Viena sau dacă ritmul disco va fi suficient de convingător pentru a-i scoate câştigători pe cei de la Super Trooper ("Secret Place").

"A Million Stars" este interpretată de Luminiţa Anghel, la 10 ani de la urcarea pe podiumul Eurovision Song Contest, când a reprezentat România la Kiev. Luminiţa Anghel va fi urmată de Cristina Vasiu, care va interpreta "Nowhere" pe scena Eurovision de la Craiova.

Camera Verde în mijlocul spectatorilor, scenă de 170 de metri pătraţi, ecrane şi podea de led-uri, grafică specială pentru fiecare piesă sunt câteva dintre argumentele care fac din finala Eurovision România 2015 „un show cu putere naţională”, transmis în direct la TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional pe 8 martie, începând cu ora 20.30, notează site-ul oficial Eurovision.

Votul va putea fi exprimat trimiţând numărul de intrare în concurs al favoritului (01, 02, 03,…12), prin SMS, la numărul 1267 (tarif: 0,3 euro + TVA), număr valabil în reţelele Digi Mobil, Orange, Telekom şi Vodafone, ori sunând la numărul de telefon 0900 160 9xx (unde „xx” reprezintă numărul de ordine alocat fiecărui concurent: 01, 02, 03… 12), cu acelaşi tarif (0,3 euro + TVA / apel), valabil în reţelele Orange, Telekom şi Vodafone. În seara de 8 martie, la finala naţională Eurovision, votul telespectatorilor va cântări la fel de mult ca şi cel al juriului.

Ordinea intrării în concurs la finala naţională Eurovision este următoarea:

Concursul cântecului european se va desfăşura, în 2015, la Viena, Austria, în 19, 21 şi 23 mai. România va participa în prima semifinală a concursului, cea din 19 mai, alături de Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia şi Ungaria. Pe eurovision.tvr.ro şi pe pagina de Facebook Eurovision Romania se găsesc toate informaţiile despre concurs, dar şi noutăţile din ţară şi din străinătate pe subiectul Eurovision.

Ruslana: „Îmi doresc ca cel care va ieşi învingător în această seară să aducă victoria României la Viena”

Invitată la finala naţională Eurovision 2015, artista din Ucraina a susţinut duminică, 8 martie, o conferinţă de presă la Sala Polivalentă din Craiova, organizată de TVR

Câştigătoarea Eurovision 2004, Ruslana, invitată specială a finalei naţionale Eurovision, s-a întâlnit duminică dimineaţă cu presa din România. La conferinţa de presă au participat şi Lia Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova, precum şi Iuliana Marciuc, producătorul TVR al Selecţiei Naţionale Eurovision. Artista a felicitat toate jurnalistele prezente la Sala Polivalentă din Craiova, cu prilejul Zilei Internaţionale a Femeii şi a declarat pentru TVR:

„Iubesc România, pentru folclorul ei extraordinar! De doi ani încoace gândesc şi pregătesc un material etno special şi mi-aş dori o sesiune cu artişti de folclor vechi românesc. Aş vrea să fac cunoscute în întreaga lume aceste fragmente unice de muzică, de ritm, de melodie. Oamenilor le plac Panjabi MC sau Goran Bregovic, dar vor fi înnebuniţi după ritmurile sălbatice româno-ucrainene!

Mai multe articole despre:
finala Eurovision Ruslana