MENIU

Extraterestrul de la Mănăstirea Tutana: "E vechi de 400 de ani"

Extraterestrul de la Mănăstirea Tutana

Pe o caramida din exteriorul lacasului de cult este desenat un personaj pe care satenii il considera nepamantean. In satul argesean Tutana se afla o manastire de pe vremea lui Vlaicu Voda.

Lacasul este amplasat intr-un decor deosebit, cu padurea aproape, dar principalul punct de atractie este o caramida din zidul exterior pe care pare a fi scrijelit un extraterestru.”Manastirea asta este comparabila cu Biserica Domneasca din Curtea de Arges sau cu alte biserici de aceeasi valoare din tara. Numai ca ea e mai putin cunoscuta”, spune preotul Gheorghe Baranescu, care este si primar al comunei, scrie efemeride.ro

Desen vechi de peste 400 de ani

“Aici a fost o fortificatie serioasa de pe vremea lui Mihnea Turcitul. Noi am incercat sa redam stralucirea bisericii. A fost sparta de tot de cutremure si nu a avut pictura. Acum arata bine si am reusit sa aduc aici fosti presedinti, prim-ministri si alte personalitati. Ar merita sa stie lumea de ea”. Preotul primar e tare mandru de Manastirea Tutana, ca toti satenii de altfel.

Caramida din zidul bisericii, pe care este pictat “extraterestrul”, starneste zambete localnicilor. “Mama, ei zic ca nu e om acela care e pictat acolo, pe biserica. E imbracat asa, altfel, e calare pe ceva. Lumea zice ca e un d-acela, istraterestru, ce naiba o mai fi si acela Nu e de pe pamant”, e convinsa Maria Dumitru, 75 de ani.

Echipament individual de zbor

Batrana locuieste aproape de biserica si vine la slujba ori de cate ori e sarbatoare. Gelu Tenescu spune ca pe zid e desenat un cosmonaut. “E echipat cu echipament individual de zbor. Asa cred, ca e extraterestru”.

Mai multe articole despre:
extraterestru ciudat desen manastirea tutana