Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Elena Băsescu şi Daciana Sârbu, exemple ale "politicii din tată-n fiică"

Monday, 02 March 2009, 06:19 Sursă: Realitatea TV

În 2005, imediat după ce Traian Băsescu a ajuns la Cotroceni, Elena Băsescu s-a înscris ca membru simplu în PD, partidul condus până atunci de Traian Băsescu.

În acelaşi an a fost numită secretar executiv la organizaţia de tineret a formaţiunii politice. În 2008, Elena Băsescu avea să devină numărul doi în Organizaţia de Tineret PD-L, preluând funcţia de secretar general.

Acum, mezina preşedintelui vrea să fie aleasă europarlamentar la Bruxelles.

Un alt caz este cel al Dacianei Sârbu, fiica ministrului agriculturii Ilie Sârbu, şi soţia vicepreşedintelui PSD, Victor Ponta. Daciana a intrat în viaţa politică în 1996, la vârsta de 19 ani.

5 ani mai târziu, la numai 24 de ani, a devenit consilier în Corpul de Control al premierului Adrian Năstase, iar în 2003 este numită secretar de stat la Ministerul Educaţiei.

În acelaşi an devine membru în conducerea centrală a PSD, iar în 2004 a fost numită preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Tineret, cu rang de Secretar de Stat .

La alegerile din 2004 primeşte un loc eligibil pe listele Partidului Social Democrat şi devine deputat. Trei ani mai târziu, în 2007, după aderarea României la Uniunea Europeană, Daciana Sârbu este trimisă în Parlamentul de la Bruxelles ca euro-observator.

Statut care va înceta în acelaşi an, odată cu alegerea Dacianei Sârbu în funcţia de parlamentar european pe listele PSD.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri