Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Huawei în pole-position pentru implementarea 5G în Suedia.

Monday, 10 February 2020, 18:42 Sursă: Andrei Zbîrnea

Măsura vine în ciuda presiunilor pe care Guvernul SUA le-a pus pe statele europene. Americanii nu doresc ca chinezii de la Huawei să se implice în dezvoltarea rețelelor 5G din Europa. În afară de cele ale suedezilor, au  mai existat și alte reacții contra recomandărilor americanilor. Astfel, săptămâna trecută, Guvernul Marii Britanii a ignorat semnalele venite de la Washington și a acordat un rol restrâns Huawei în schema 5G din această țară.

Cum pot colabora suedezii cu Huawei la implementarea 5G

Pentru a putea să se implice în dezvoltarea rețelei 5G din Suedia, Huawei se va adresa Forțelor Armate și Serviciilor de Securitate Naționale, aceste organisme urmând a realiza o analiză independentă. Procedura de consultare publică privind rețeaua 5G la nivelul Suediei a început în octombrie anul trecut, iar rezultatele urmează să apară în cel mai scurt timp.

De asemenea, se vor face și o serie de amendamente de securitate pentru a pregăti țara pentru ce înseamnă 5G, mai informează aceeași publicație. În Suedia lupta pentru noile rețele se va da între Huawei și furnizorul local Ericsson.

Germania ar urma să decidă și ea în cel mai scurt timp soarta 5G. Referindu-se la posibilitatea de a colabora cu Huawei, cancelarul Angela Merkel consideră cel puțin riscantă interzicerea unui anume furnizor de la viitoarea lansare a proiectelor 5G.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE
Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE