Coronavirus - România: 3183 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Efecte COVID-19. Decizia NETFLIX după apelul de reducere a traficului european

Thursday, 19 March 2020, 22:55 Sursă: realitatea.net

 

Comisarul Thierry Breton a facut joi apel la responsabilitatea serviciilor de streaming pentru a preveni colapsul infrastructurii.
Thierry Breton a discutat personal cu CEO-ul Netflix, Reed Hastings.

Imediat după apelul Executivului comunitar, Netflix a transmis că deja ajustează calitatea fluxurilor la capacitatea reţelei şi foloseşte o reţea de livrare specială care îşi păstrează catalogul mai aproape de utilizatori ca mod de a consuma mai puţină lăţime de bandă.

Breton le cere oamenilor şi companiilor "să folosească versiunea standard când rezoluţia înaltă (HD) nu este necesară" pentru a asigura acces la internet tuturor.

„Se recomandă ca platformele de streaming să ofere mai degrabă o calitate standard a transmisiei şi să coopereze cu operatorii de telecomunicaţii. Aceştia din urmă ar trebui să ia măsuri preventive şi de atenuare, încurajând utilizatorii să aplice setări care reduc consumul de date, inclusiv utilizarea reţelei Wi-Fi sau reducerea rezoluţiei pentru conţinut”, a notat Comisia Europeană.

Efecte COVID-19. NETFLIX, somat de Uniunea Europeană să-şi limiteze serviciul pentru a evita colapsul internetului

Oficialii europeni se tem că reţeaua ar putea colapsa sub presiunea traficului la care este supusă. Cu milioane de oameni izolaţi şi plictisiţi, traficul pe platformele de streaming a crescut considerabil. UE a cerut renunţarea temporară la emisia HD pentru reducerea consumului.

Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE