Consiliul Concurenței a sancționat NETCITY TELECOM cu aproape 2,2 milioane lei. Reacția companiei Consiliul Concurenței a sancționat Netcity Telecom SRL (fostă Netcity Telecom SA) cu amendă învaloare de 2.183.552 lei (aproximativ 460.000 euro) pentru abuz de poziție dominantă.
Ministrul Finațelor dinamitează PSD!Care este valoarea reală a împrumuturilor făcute de Teodorovici ,, Gașca iresponsabila, incompetenta și după unii grup infracțional organizat, aka PSD, a împrumutat în 2019: 59 MILIARDE lei, cu 9 miliarde lei MAI MULT decât a promis la începutul anului și 5 MILIARDE EURO, cu un miliard MAI MULT decât a promis la începutul anului\"\", scrie ministrul Finanțelor pe Facebook.
Cum poţi face cel mai ieftin RCA? Află acum de la specialişti! (P) Asigurarea RCA reprezinta un document obligatoriu pentru toate persoanele care au masini. Aceasta asigurare trebuie sa fie reinnoita de fiecare data cand expira, la termenul prevazut, iar rolul sau este sa garanteze ca toti prejudiciatii in urma unui accident auto, care se produce din cauza conducatorului auto asigurat, primesc despagubirile necesare, astfel incat daunele materiale si vatamarile corporale sa fie acoperite. In acest scop, conducatorii auto pot utiliza un calculator RCA, in pus, vor determina si care este cea mai ieftina asigurare de care pot beneficia.
Încă 11 luni se mai călătoreşte cu cartea de identitate în şi dinspre Regatul Unit Românii pot călători încă 11 luni cu cartea de identitate în şi dinspre Regatul Unit, iar pe parcursul acestui an vor fi aflate schimbările în privinţa vizelor, paşapoartelor, zborurilor şi asigurărilor medicale, a anunţat un touroperator.
INTERVIU Piese pentru rachetele NASA sau Accelaratorul de particule de la Geneva, fabricate la Focșani Puțini vrânceni știu că din județul lor au plecat piese utilizate de NASA ori de compania Boeing. Deși nu vom putea identifica niciodată o piesă într-un avion sau vreo componentă a unei rachete ca fiind făcută la Focșani, ele există și se fabrică în orașul de pe Milcov, la fabrica Micromet fondată de Gheorghe Stan. Cu o istorie de aproape douăzeci de ani în domeniul mecanicii fine, fabrica produce piese care merg, în proporție majoritară, la export. Fabrica a produs piese care sunt utilizate și pentru acceleratorul de particule de la Geneva.
Raport devastator al Curții de Conturi privind risipa banilor publici Realitatea Plus a intrat în posesia unui raport devastator al Curții de Conturi care arată cum se irosesc banii la stat! Salarii majorate ilegal sau plătite pentru persoane care nu lucrează, alcool, parfumuri sau meniul zile, toate cumparate din bani publici.
Au intrat în vigoare noile reglementări privind transportul alternativ Au intrat în vigoare O.U.G. 49/2019 privind activitățile de transport alternativ cu autoturism și conducător auto. Transportul alternativ se poate realiza doar prin intermediul unei platforme digitale avizate tehnic de Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, autoturismele trebuie să dețină autorizație pentru transportul alternativ, iar șoferul un certificat de atestare a pregătirii profesionale pentru transportul de persoane în regim de închiriere eliberat de Autoritatea Rutieră Română.
Transportul de mărfuri și bunuri dintre România și Marea Britanie nu va fi influențat de Brexit până în 2021 ,, Serviciul de curierat dintre România și Marea Britanie nu va fi influențat de Brexit până în 2021, chiar dacă Regatul Unit va fi de mâine, în mod oficial, în afara Uniunii Europene\"\", anuță o importantă firmă de curierat.
Ce se întâmplă cu business-urile românești? Cel mai mic număr de insolvențe din istorie România se apropie de finalul ciclului de creștere post criză, potrivit ultimelor date primite de la Registrul Comerțului și interpretate de analiștii KeysFin în studiul “Trending Business”. Astfel, în 2019, România a ajuns la performanța de a avea cel mai mic număr de insolvențe din istorie (6,5 mii), respectiv cu 27% mai mic față de 2018 și cu 67% față de 2009. De asemenea, o altă cifră record este și cea a entităților economice active (companii și PFA-uri) care a însumat 1,36 milioane de entități în România, în 2019.
Lira sterlină, la nivel maxim în ziua în care Marea Britanie iese din UE Lira sterlină a urcat de la 5.6463 lei la 5.6778 lei. Acest nivel, atins în ziua în care Marea Britanie iese din UE, este cel mai mare din 16 decembrie 2019, când a fost 5.7295 lei
România, statul UE cu cel mai înalt risc de sărăcie în rândul angajaților România a rămas şi în anul 2018 statul UE cu cel mai înalt risc de sărăcie pentru persoanele ocupate - 15,3%, în condiţiile în care media în Uniunea Europeană este de 9,5%, arată datele publicate vineri de Eurostat.
7 sfaturi de care să ții cont atunci când alegi un credit pentru afacerea ta (P) Indiferent dacă vrei să-ți dezvolți afacerea, ori ai nevoie de resurse financiare pentru cheltuielile curente, obținerea unui împrumut este cea mai bună opțiune. Mai devreme sau mai târziu, vor exista situații în care compania ta are nevoie de investiții consistente, iar dacă fondurile proprii nu sunt suficiente pentru a acoperi toate costurile, este important să știi cum alegi un împrumut avantajos.
Guvernul amenință Primăria Capitalei! Când vor fi blocate conturile Conturile Primăriei Capitalei, poprite! Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat că vineri va fi notificat ANAF cu privire la datoriile pe care noua companie a Primăriei Capitalei, Termoenergetica, a început să le acumuleze deja către producătorul de energie termică ELCEN. Este vorba de o datorie de 167 milioane lei.
Aurul, aproape de nivelul record Preţul gramului de aur a urcat de la la 219.3158 lei la 220.3379 lei, aproape de nivelul record. Acest nivel a fost atins luni, cînd BNR a anunţat un nivel record pentru aur, 220.9342 lei/gram, preţul acestuia crescând în contextul incertitudinilor existente la nivel global.
Impactul Brexit asupra economiei românești Procesul de ieșire al Marii Britanii din Uniunea Europeană va afecta marginal economia locală, Regatul Unit fiind al 9-lea partener comercial al României și ocupând ultimul loc în clasamentul celor mai mari 10 investitori străini direcți în România în 2018, potrivit analizei KeysFin “The BREXIT effect”.
Leul recuperează în fața euro, dar pierde în fața dolarului Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, miercuri, un curs de referinţă de 4,7769 lei/euro, în scădere cu 0,04% faţă de valoarea atinsă marţi.
Veste importantă pentru IT-iști. Ce decizie s-a luat privind scutirile de taxe și impozite Angajații din sectorul IT vor beneficia și anul acesta de scutirile de taxe și impozite, susține ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.
În lipsă de alte realizări, Orban laudă scăderea prețului la benzină, cu 32 de bani! Premierul Orban anunță, cu surle și trâmbițe, scăderea cu 32 de bani a prețului la pompă pentru benzina strandard.
Orban mută proiectele strategice, de la Prognoză, la ministere Premierul Orban va muta, prin OUG, toate proiectele declarate strategice de către PSD, de la Comisia de Prognoză către ministerele competente.
Două misiuni FMI la București! Se evaluează sistemul de colectare şi Codul Fiscal Două misiuni ale Fondului Monetar Internaţional se află în aceste zile la Bucureşti pentru evaluări cu privire la sistemul de colectare şi la Codul Fiscal, a anunţat, marţi, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.
Este oficial! Deficitul bugetar pentru 2019 a fost de 4,6% Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat marți că deficitul bugetar pentru 2019 a fost de 4,6%, mai mare decât estimarea de deficit din momentul rectificării bugetare din noiembrie 2019.
Un sfert dintre angajatori îngheață salariile în acest an, iar o treime oferă o majorare de cel mult 5% Deși majoritatea angajaților speră să câștige mai mult în acest an, unul din patru angajatori nu va acorda nicio majorare salarială, iar 35,5% afirmă că majorările salariale planificate pentru 2020 vor fi de cel mult 5%, arată datele unui sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs.
Deficitul bugetar pe 2019 sare de la 4,4% la 4,6% din PIB Deficitul bugetar pe anul 2019 crește de la 4,4 la 4.6 % din PIB ! Surse guvernamentale au declarat în exclusivitate pentru Realitatea Plus că modificarea va apărea în execuția bugetară pe întreg anul 2019, care se va publică marți.
OMV Petrom își vinde câmpurile de petrol și gaze din Kazahstan Compania românească OMV Petrom a demarat procesul de vânzare a câmpurilor sale de petrol şi gaze din Kazahstan, singurele sale active de peste hotare, potrivit documentelor de vânzare consultate de Reuters, informează Agerpres.
Bursa românească a crescut cu 35% în 2019, cea mai mare performanță a ultimului deceniu Indicele BET, care include cele mai tranzactionate 16 companii listate, cu exceptia SIF-urilor, a crescut cu 35% in 2019. Este cel mai mare ritm de crestere din ultimul deceniu obtinut de bursa romaneasca si reprezinta al doilea cel mai mare avans din 2019 din randul burselor din Uniunea Europeana. Luand in calcul si dividendele, avansul este de 47%.
Cotațiile petrolului, în scădere din cauza coronavirusului din China Preţurile petrolului au scăzut joi cu 2%, din cauza îngrijorărilor că răspândirea coronavirusului din China ar putea reduce cererea de ţiţei, dacă va afecta creşterea economică, dar pierderile au fost limitate de scăderea stocurilor din Statele Unite, informează News.ro, care citează Reuters.
Telekom România mărește tarifele de la 1 martie Telekom Romania a anunţat, joi, că este nevoită să modifice condiţiile de furnizare a serviciilor de comunicaţii electronice şi să majoreze o parte din tarifele serviciilor de comunicaţii din portofoliul său.
Acordul comercial SUA-UE. "Nimeni nu știe nimic!" Noua șefă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, anunța că un acord comercial între SUA și UE va fi semnat în "câteva săptămâni". Astăzi, șefa CE a anunțat că acordul a fost semnat. Specialiștii spun că un asemenea acord este greu de conceput în câteva zile, fiind, mai de grabă, vorba despre semnarea unei simple \"\"declaraţii politice între Von der Leyen şi Trump\"\".
Estimarea Consiliului Fiscal privind deficitul bugetar pentru 2020 se plasează în intervalul 4,6 – 4,8% din PIB Estimarea Consiliului Fiscal(CF) privind nivelul deficitului bugetar pentru anul 2020 se plasează în intervalul 4,6 – 4,8% din PIB, rezultând un ecart față de ținta MFP de 1 – 1,2 pp din PIB. Majorarea programată a punctului de pensie cu 40% de la 1 septembrie 2020 ar avea loc în contextul unui derapaj bugetar de proporții deja existent. Chiar fără această măsură estimarea CF privind deficitul bugetar pentru anul curent este de 3,8 – 4,1% din PIB.
Daniel Dăianu: Nu aș fi renunțat la unele taxe. Nu există resurse pentru majorările anunțate Bugetul nu poate suporta şocul aplicării legii pensiilor în forma actuală şi va exploda în 2021, a declarat miercuri Daniel Dăianu, preşedintele Consiliului Fiscal, la Realitatea Plus.