Avem alocații dublate, de unde luăm bani pentru ele? Ce soluții are Guvernul?

Friday, 20 December 2019, 11:11 Sursă: realitatea.net

Autor: Realitatea.NET

Parlamentarii PSD au torpilat bugetul PNL pe 2020, prin votarea în Parlament a alocațiilor pentru copii, iar acum guvernul trebuie să facă rost de bani sau să atace la CCR decizia luată de parlamentarii social-democrați.

"Am vorbit despre vânzarea pachetului majoritar la statului Român la CEC Bank încă de la audierea mea din Parlament.

Sunt mai maulte companii care nu performează și ne gândim cum să le eficientizăm. Și Hidroelectica reprezintă o sursă de venit la buget.

Despre privatizarea CEC nu pot să vă spun nimic acum, veți vedea o strategie în curând, nu doar pentru CEC. A venit momentul să nu mai finanțăm aceste pierderi."

Premierul Ludovic Orban a declarat că va lua în considerare atacarea acestui vot la CCR. Președintele Iohannis poate promulga legea, dar dinamitează bugetul Guvernului Orban, ori atacă legea la CCR. O altă variantă luată în calcul este retrimiterea ei pentru reexaminare în Parlament, dar sorții de izbândă sunt reduși. Atacul la CCR este o strategie comună a președintelui și a PNL, pentru că liberalii atacă bicameralismul. 

Cert este că, cel puțin în acest moment nu există sume prevăzute în buget pentru dublarea alocațiilor, iar, conform ultimelor calcule, efortul bugetar se ridică la 7,5 miliarde de lei.

una dintre variantele la care s-a gândit ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, este vânzarea parțială a CEC Bank, modalitate prin care guvernul obține banii necesari alocațiilor mărite, dar și menținerea deficitului pe 2020. 

 

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-12-22 15:14:16
Moromete

Părerea mea este că se poate privatiza și PSD-ul , de-a lungul anilor s-a constatat că este suficient de profitabil pentru a putea susține plățile nu numai la alocații, s-ar putea finața chiar si premiile acordate la detinuții eliberați .asta așa că aceste prevederi legale sunt tot ”emanația„ psd.

Alte articole din: MEDIU