Coronavirus - România: 697898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Incidente la vot alegeri parlamentare 2020. Câți români au fost amendați. Anunțul Ministerului de Interne - VIDEO

Sunday, 06 December 2020, 18:45 Sursă: realitatea.net

Autor: Ioana Stanescu

 

„De la începerea procesului de votare şi până în acest moment au fost înregistrate 188 de sesizări cu privire la contravenţii sau infracţiuni electorale. În urma verificărilor efectuate până la această oră, 57 de sesizări nu s-au confirmat", a anunţat, duminică, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog, la sediul instituției.

Au fost sesizate 26 de infracţiuni care au legătură cu procesul de vot şi au fost aplicate 33 de amenzi în valoare de peste 120.000 de lei, a detaliat purtătorul de cuvânt al MAI.

Au fost aplicate, de asemenea, și 24 de avertismente scrise. 

INCIDENTE LA VOT ALEGERI PARLAMENTARE 2020

Reprezentantul MAI a făcut o scurtă trecere în revistă a principalelor incidente care au avut loc duminică, în ziua votului, la nivelul întregii țări.

Într-o localitate din VASLUI, poliţiştii fac cercetări după ce au fost sesizaţi prin 112 că reprezentanţii unui partid politic transportă alegători la secţia de votare. 
 
Poliţiştii din BUZĂU fac cercetări cu privire la un bărbat care, după ce a votat la o secţie din municipiul Buzău, a încercat să voteze încă o dată, la o altă secţie.  
 
Poliţiştii din judeţul Giurgiu au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 2.000 de lei pentru continuarea campaniei electorale.
 
La o secţie de votare din Cluj-Napoca, un cetăţean a votat, deşi nu avea acest drept. În acest caz, se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de fraudă la vot.
 
Purtătorul de cuvânt al MAI a menționat că „sunt în cercetare, de asemenea, mai multe sesizări de la cetăţeni care susţin că nu au fost lăsaţi să voteze deşi aveau acest drept”.
 
De asemenea, Poliţia Municipiului Drobeta Turnu-Severin a fost sesizată de vicepreşedintele unei secţii de votare după ce un cetăţean ar avea asupra sa mai multe buletine de vot. În urma verificărilor, la acel alegător au fost găsite 3 buletine de vot, care au fost înmânate din greşeală de un membru al secţiei de votare. Drept urmare, unul din buletinele de vot a fost anulat de comisie.
 
În ARGEȘ, un bărbat a fost amendat cu 600 de lei după ce şi-a fotografiat buletinul de vot şi l-a răspândit pe un grup privat. 
 
La o secţie din ROMAN (Jud. Neamț), membrii comisiei au sesizat jandarmul care asigura ordinea cu privire la faptul că la un bar din apropierea secţiei se comercializează băuturi alcoolice. În urma verificărilor, s-a constatat că aspectele sesizate se confirmă, barmanul fiind sancţionat contravenţional.
 
La o secţie de votare din judeţul OLT, procesul de vot a fost întrerupt pentru 20 de minute după ce s-a sesizat faptul că lipseşte o ştampilă de vot. 
 
La o secţie de votare din ALBA, s-a dispus înlocuirea preşedintelui biroului electoral după ce acesta a primit rezultat pozitiv la testul de COVID-19. Pentru protejarea alegătorilor şi a celorlalţi participanţi la procesul electoral, s-a dezinfectat secţia de votare. Procesul de vot nu a fost afectat, a mai precizat Dajbog.
 
„Pentru a veni în sprijinul alegătorilor, ieri şi în cursul zilei de astăzi serviciile publice comunitare de evidenţă a persoanelor au avut program de lucru cu publicul. Astfel, la nivel naţional, în cele două zile, au fost eliberate peste 11.000 de cărţi de identitate şi cărţi de identitate provizorii”, a mai spus purtătorul de cuvânt al MAI.

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL