Desecretizarea dosarului 10 august. Ora 11:00 - Declarații de presă la MAI

Thursday, 14 November 2019, 12:53 Sursă: Realitatea.NET

Cel mai probabil declarațiile au legătură cu desecretizarea dosarului violențelor din 10 august 2019.

Premierul  Ludovic Orban i-a cerut ministrului de Interne, Marcel Vela, să desecretizeze, imediat, Dosarul privind intervenția jandarmilor în Piața Victoriei, la 10 august anul trecut. Ministrul anunțate încă de marți că dosarul va fi desecretizat în această săptămână.

„Va fi desecretizat în această săptămână. Este posibil în orice moment să-l desecretizăm. Sunt câteva proceduri în care sunt implicate și alte instituții. Trebuie să comunic și cu aceste instituții pentru a primi un aviz de desecretizare. Veți afla toată derularea evenimentelor, implicarea instituțiilor și tot ceea ce conține respectivul raport”, a spus ministrul Marcel Vela.

Deschis după ce un procuror de la Parchetul Militar Bucureşti s-a autosesizat, dosarul violenţelor din 10 august a avut un traseu anevoios. La câteva zile după declanşarea anchetei, cazul a fost preluat de secţia militară a Parchetului General, care la aproximativ un an de evenimente l-a expediat pe masa DIICOT, din motive de competenţă.

La parchetul Antimafia era deja în lucru un dosar deschis la plângerea Jandarmeriei, care acuză că protestul din 10 august a fost o tentativă de lovitură de stat. Însă, în această anchetă nimeni nu a fost pus sub învinuire.

După reunirea dosarelor, capii Jandarmeriei Române şi Capitalei: Ionuţ Sindile, Sebastian Cucoş, Laurenţiu Cazan, dar şi Mihai Chirica, fost secretar de stat al MAI, vor fi cercetaţi de DIICOT. Toţi au fost puşi sub învinuire pentru complicitate la abuz în serviciu şi la purtare abuzivă.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL